Помощник-машинист от трагично известния влак София- Кардам се нуждае от подкрепа
Помощник-машинист от трагично известния влак София- Кардам се нуждае от подкрепа / снимка: личен архив

Седем години след трагичния инцидент с влака София - Кардам помощник-машинист от Горна Оряховица търси помощ и подкрепа. Жестоката катастрофа, причинил смъртта на девет души, напълно е преобърнала живота на Георги Николов. „Постепенно заболях и станах инвалид през 2010 год. Пенсионираха ме с пенсия от 140.99 лв. Изпаднах в дълбока депресия с паническо разстройство, като следствие на преживения ужас и не мога да излизам от дома. Болен и безработен се мъча да оцелявам ден за ден, тъй като заболяването ми пречи да си намеря работа и да издържам семейството си”, обяснява мъжът от фейсбук страницата си.

Вероятно мнозина са забравили, че той, заедно с машиниста Христо Колев, спасяват много хора от пламъците в злополучната нощ. Днес колегата му е покойник, а Георги се бори за оцеляването си. Заради ограничените семейни доходи съществува реална опасност той и семейство му да останат и без жилище, тъй като не могат да погасяват вноските по ипотеката. Така Георги е принуден да търси финансова подкрепа.

„Помогнете ми да погася ипотечния заем и да оставя след мен нещо на дъщеричката ми, на която ще прехвърля жилището. Ако може да отделите по 1, 2, 5 лв. или колкото са ви на сърце… С много хора стават чудеса. Никого не задължавам, само се моля на добрите хора, защото знам, че са сред нас и дано ми помогнат”, призовава Георги и уточнява, че около 32 000 лв. са необходими за погасяването на кредита.

Мъжът е търсил подкрепа от президента, омбудсмана и редица министри, но до момента няма отговор. Той е готов да започне почасова работа, която отговаря на здравословното му състояние.

Който желае да помогне на Георги Николов, може да го направи чрез следните сметки:

Сметка в лева:
BG96UBBS80021057852012
Банка ОББ BIC:UBBSBGSF

Сметка в евро:
BG84STSA93000019016398
Банка ДСК: BIC: STSABGSF