С кампанията Харесай Павликени рекламират туристическия потенциал на района
С кампанията Харесай Павликени рекламират туристическия потенциал на района / DarikNews.bg

Кампания за популяризиране на Павликени като туристическа дестинация стартира общинското ръководство. Кметът инж. Емануил Манолов представи пред журналисти основните послания и цели на модерната акция, която ще рекламира историческите забележителности и природни дадености на Павликенския край. Кампанията има собствено лого с мотото “I LIKE PAVLIKENI” (Харесай Павликени) и рекламни банери, публикувани в информационни сайтове, сред които и DarikNews.bg.

Със собствени средства общината е издала богато илюстриран туристически справочник, който съдържа информация за географското разположение на общината, туристическите обекти, традициите и обичаите на местните хора. Текстовете са написани от Георги Бъчваров, а снимките са дело на професионални фотографи, обясни кметът. Отпечатани са и тематични рекламни брошури на български и на английски език, посветени на Павликени и Бяла черква, а така също и с информация за всички културни събития в общината през 2015 г. До дни ще стартира и специалната Фейсбук страница “I LIKE PAVLIKENI”, която ще популяризира туристическия продукт и онлайн.

С кампанията "Харесай Павликени" рекламират туристическия потенциал на района
netinfo

Има какво да покажем на туристите от цялата страна, заяви инж. Манолов и отличи някои от по-важните събития, които се провеждат в Павликени. На 1 май градът отново ще се превърне в столица на яйцето. Тогава ще се състои второто издание на единствения по рода си фестивал на яйцето, който миналата година събра огромен брой посетители. В Павликени се провеждат още фолклорен фестивал, национален конкурс за млади таланти “Нека да е лято”, фотопленер “Павликенският край и неговите хора” и фотосалон “Музика в обектива”, национален фестивал на деца от социални заведения “Като звездите”, Българо-финландска арт резиденция и още десетки любопитни събития и местни ритуали.

Сред най-големите забележителности на района се откроява единственият в Източна Европа Античен керамичен център, разположен на 4 км от общинския център. В Павликени се намира и единственият във Великотърновска област зоокът, при това с безплатен вход, който се грижи за над 200 животни от 39 вида.

Павликени ще представи новите си рекламни продукти и възможностите за туризъм на Международното изложение “Културен туризъм” във Велико Търново. Общината ще участва в престижната борса от 1 до 4 април със собствен атрактивен щанд. Кметът припочни, че през 2012 г. Павликени бе удостоен с наградата за най-успешен дебют на междунарондото изложение. През следващите две години общината не е участвала, но сега има амбицията да се представи още по-добре.