Хотелиери излизат на автопоход в защита на руските туристи
Хотелиери излизат на автопоход в защита на руските туристи / netinfo

Протестен автопоход е организиран чрез социалните мрежи от туристическия бранш. Туроператори, ресторантьори, хотелиери и брокери ще излязат на пътя Бургас - София на 29 март. Протестът е насочен срещу опитите за прогонване на руски туристи и инвеститори от страната ни. Сборният пункт на е в 12.00 часа, а автопоходът ще продължи три часа с маршрут Бургас - Ветрен и обратно, с финална точка Морската градина пред Пантеона.

Очакват спад на руските и украински туристи през лятото, вземат мерки

Българската инвестиционно строителна асоциация подкрепя позицията на протестиращите. С отворено писмо по медиите, от там застават срещу "антируската политика, водена от отделни представители на висша държавна администрация в Бъргария". Членовете на Асоциацията изразяват безпокойство относно опитите за прогонване на руските туристи и инвеститори от страната ни.

Асоциацията ще подкрепи организирания мирен протест, придвиден за неделя на автомагистрала Тракия в участъка Бургас - Ветрен.

Строги забрани на руснаци да летуват у нас

"Твърдо подкрепяме всички колеги от туристическия бранш и категорично заставаме зад искането им да се прекрати незабавно антируската политика и всякакви кампании, които водят до отлив на руски туристи", заявиха от асоциацията.

Други новини от Бургас