Изтече запис от последната минута на борда на разбилия се самолет
Изтече запис от последната минута на борда на разбилия се самолет / снимка: БГНЕС, архив

Спасителите, работещи на мястото на катастрофата на немския самолет „Боинг А320” във Френските Алпи, до момента не са открили нито едно цяло тяло.

До момента са открити около 600 части от тела. Във Франция пристигнаха родственици на загиналите в катастрофата, за да предадат на следствието лични вещи на пасажерите, от които могат да се извлече ДНК за опознаване на частите от тела.

Днес се появи и аудиозапис, за който се твърди, че е от борда на разбилия се в Алпите самолет A320, бе публикуван от НТВ.ру.

Чуйте записа ТУК

Записът е от последната минута живот на 150-те души на борда. Официално потвърждение за истинността на записа още няма. На записа се чуват шумът на двигателите, виковете на пътниците, чести глухи удари и звукът на сигналните системи, пише „24 часа”.

Междувременно се появяват все повече нови доказателства, че вторият пилот Андреас Лубиц не е трябвало да бъде допускан да управлява самолет. В архивите на лятната школа на „Луфтханза” е открита лекарска забележка: „На курсиста е необходим особен и постоянен медицински контрол”.

Съобщено бе още, че Лубиц е прекъснал обучението си за година и половина, за да се лекува от депресия в психиатрична клиника в Дюселдорф. Малко по-късно обаче от клиниката отрекоха при тях да е лежал пациент с подобно име.

Любиц търсил медицинска помощ две седмици преди трагедията

Самолетът на компанията Germanwings, изпълняващ полет от Барселона - Дюселдорф, се разби във Френските Алпи на 24 март. На борда на A320 са били 150 души. За единствен засега виновник за адската самолетна катастрофа е сочен вторият пилот - 28-годишният Андреас Любиц.