Арестът в Нова Загора пълен с пияни шофьори
Арестът в Нова Загора пълен с пияни шофьори / Sofia Photo Agency, архив

Трима водачи с алкохол над 1,2 промила и един, управлявал след употреба на наркотични вещества са установени от пътни полицаи в град Нова Загора.

На 28 март в 1.20 часа на ул. "Проф. М. Балкански" е спрян за проверка лек автомобил “Рено Канго”, управляван от 42-годишен мъж от Нова Загора. При проверката за употреба на алкохол водачът е дал положителна проба от 1,79 промила.

На 29 март, около 7,40 часа в с. Коньово полицейски екип спира за проверка мотопед  “Пиаджо”, без регистрационен номер,  управляван от неправоспособен мъж на 24 години от Нова Загора. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба от 1,21 промила. Малко по-късно, в 9,15 часа, в същото село екипът спира за проверка друг мотопед “Балкан”, също без регистрационна табела. Мотопедът е управляван от 26-годишен мъж, също пиян, с концентрация на алкохол 1,72 промила.

В 1,45 часа на 28 март на ул. “В. Левски” в град Нова Загора е спрян за проверка лек автомобил “Пежо”, управляван от 27-годишен мъж от същия град. При проверка с техническо средство е установено, че шофьорът управлява под въздействието на наркотични вещества.

И четиримата са задържани  за 24 часа в Районното управление на МВР - Нова Загора. Срещу тях са образувани бързи досъдебни производства.