В опит да се пошегува Ненчев поведе „малък състав” за щурмуване на Русия
В опит да се пошегува Ненчев поведе „малък състав” за щурмуване на Русия / снимка: БГНЕС, архив
В опит да се пошегува министър Ненчев поведе „малък състав” за щурмуване на Русия
78914
В опит да се пошегува министър Ненчев поведе „малък състав” за щурмуване на Русия
  • В опит да се пошегува министър Ненчев поведе „малък състав” за щурмуване на Русия

Военният министър Николай Ненчев поведе „малък състав" да щурмува Русия. По време на церемония по награждаване на 38 военнослужещи, отличили се в спасителни акции на бедстващи при обилните снеговалежи, Ненчев се пошегува с лидера на „Атака" Волен Сидеров.

След церемонията министърът покани военните за среща с президента Росен Плевнелиев и обяви, че се безпокои лидерът на "Атака" да не си помисли, че в този състав можели да нападнат Русия. Отличените военни служат в авиобаза „Крумово", Смолян и Военна болница в Пловдив.

"Вие направихте всичко възможно, за да предотвратим едно бедствие и когато то завърши добре, аз съм убеден, че ако не бяхте вие, бедствието щеше да бъде много по-тежко и вероятно с жертви. Зная, че рискувахте живота си в тези тежки метеорологични условия, не се поколебахте нито за секунда да участвате активно във всеки един момент, когато това беше необходимо. Затова още веднъж сърдечно благодаря и искам да ви уверя в нашата подкрепа. Вие ме накарахте през това време да се чувствам особено горд, да вярвам, че българският дух на армията е жив и той ще продължи във всеки един конкретен момент да служи на България и българския народ", заяви Ненчев.

"Благодаря ви, да сте живи и здрави! По една чаша шампанско и ви каня всички заедно да отидем на посещение при президента. Само малко се безпокоя да не ни срещне Волен Сидеров и да реши, че сме решили в този състав да нападаме Русия", допълни министърът.