Двама нови обвиняеми по делото срещу кмета на Тетевен
Двама нови обвиняеми по делото срещу кмета на Тетевен / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Двама нови обвиняеми са привлечени по делото срещу кмета на Тетевен Милен Милев, съобщи говорителят на Ловешката окръжна прокуратура Кирил Петров. Те са главният счетоводител на общинската администрация в планинския град Ирена Тихолова и приятелката на градоначалника Биляна Драгомирова.

Милев и тримата му заместници бяха задържани на 17 март 2014 г. Прокуратурата повдигна обвинения на него и Детелин Пърлев. Тетевенският кмет ще отговаря за присвояване на обществени средства, след като такова обвинение му бе предявено в началото на декември м.г. Дотогава обвинението бе за престъпление по служба.

На Пърлев и Тихолова преди дни са повдигнати коригирани обвинения - използване на служебно положение за набавяне имотна облага в полза на трето лице.

Третото лице е фирмата, свързана с близки на приятелката на Милев Биляна, с която той живеел на семейни начала. Дружеството е спечелило повечето от обществените поръчки за доставка на храни в общински детски заведения. Нарушения именно при тези поръчки предшестват ареста на управниците в Тетевен.

На Драгомирова са повдигнати обвинения за това, че се е възползвала от документи с невярно съдържание, уточни Кирил Петров. Ако младата жена бъде призната за виновна, я грозят до две години затвор. Пърлев и Тихолова пък могат да получат до три години „на топло”.

В 10-дневен срок ще бъде предявено разследването по делото срещу тетевенския кмет и компания, обвинителният акт следва да бъде изготвен в едномесечен срок, обясни говорителят на прокуратурата в Ловеч. В очакване на съдебния процес Милен Милев е с мярка за неотклонение парична гаранция.