Социалисти обмислят предизборната тактика
Социалисти обмислят предизборната тактика / Пресцентър

В празнично предвеликденско настроение на Цветница се проведе петото заседание на 48-ия конгрес на БСП под надслов „Време за справедливост!“.

Заседанието бе свикано, за да утвърди промените в устава на партията, да определи основните насоки и да очертае главните цели пред Столетницата в предизборната кампания за местните избори наесен.

Делегатите приеха с мнозинство изнесения доклад на председателя на социалистите Михаил Миков.

Слово пред конгреса изнесе и лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

По отношение на политическата обстановка, Станишев заяви, че не иска Европа да бъде разделена на лагери и затова социалистите от Стария континент работят за политическо уреждане на конфликта в Украйна. Той подчерта, че днес страната се управлява от коалиция, която се определя като пентагонална и която обремени българина с огромния 16-милиарден дълг.

Делегатското представителство от Благоевград бе от всички 14 общини в региона. Рамо до рамо докладите изслушаха преседателите на БСП д-р Владимир Пандев, Юлиян Гошев, бившият депутат Емил Костадинов, както и партийните активисти от Гоце Делчев, Разлог, банско, Петрич, Сандански и делегати от останалите общински организации.

Сред тях бе и бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев.

Конгресът бе уважен от лидерите на партиите участници в коалицията „БСП лява България“ и посланици на страни от цял свят.