Георги Гьоков е един от вариантите за кандидат на БСП за местните избори
Георги Гьоков е един от вариантите за кандидат на БСП за местните избори / Dariknews.bg, архив

Народният представител Георги Гьоков е един от обсъжданите варианти за кандидат за кмет на БСП на предстоящите местни избори. Това обяви в студиото на Дарик председателят на общинската организация на БСП в Стара Загора Валентина Бонева.

„Има и други имена освен неговото, които се обсъждат. Много внимателно ще ги обсъдим в партийните структури. Разбира се за нас е много важно мнението на хората, защото няма да гласуват само членовете на БСП и симпатизантите ни. Важно е да представим кандидатура, която старозагорци ще припознаят като своя кандидат за кмет, който ще може и да отстоява нашите разбирания по отношение на местната политика", заяви Валентина Бонева.

Тя коментира и възможността самата тя като лидер на партийна структура да участва в надпреварата. „Да, има такава практика. Но всичко това ще се обсъжда. Тук не става дума за поемане или непоемане на отговорност, а че трябва да се намери най-успешната за БСП кандидатура. Такова е моето разбиране", обясни общинският председател на БСП.

„Не бих искала да отделям едни или други общини по отношение на надпреварата за кметското място. Навсякъде в региона надпреварата ще бъде трудна - и в Стара Загора, и в Казанлък, Предполагам, че ни очаква интересна предизборна кампания.

Сметката за тези избори ще я напише накрая избирателя, гражданите. Те ще поставят всяка една от политическите сили на определено място. Всичко онова, което се казва в момента се приема като заявка на партиите. Нашите амбиции са за много силно представяне по време на кампанията в Стара Загора. Битката, която ще водим ще бъде за кметското място и за максимално добро представяне в общинския съвет.

Не бих искала обаче да назовавам конкретна цифра като брой общински съветници. Старозагорци обаче имат нужда от силно представителство на левицата в Общинския съвет, защото в крайна сметка всичко онова, което се случва във всяка една сфера на живота в Стара Загора е в резултат на решенията на Общинския съвет. Така че ако ние нямаме сериозно представителство в него, няма как да влияем на политиката, която се провежда. И от тази гледна точка идват и амбициите ни за максимално увеличаване на броя на общинските ни съветници.