Из делниците на един луд(о) влюбен
Из делниците на един луд(о) влюбен / снимки: Thinkstock/Getty Images
Из делниците на един луд(о) влюбен
79241
Из делниците на един луд(о) влюбен
  • Из делниците на един луд(о) влюбен

Любовта ни прави щастливи, заредени с настроение, дава ни крила. Но понякога любовта води до лудост - дали заради неосъществената, но жадувана любов, дали заради осъществената, но приключила.

Понякога от любов хората са склонни да стигат до крайности, да вършат глупави неща, да се държат неадекватно, дори налудничаво, а примерите са безброй.

Спряхме се на абсурдни преследвания на обект, на още по-абсурдни причини за раздели и на ужасяващи, не дай Боже, случаи с бивши.

За да стигнем до тях обаче, нека да започнем с разделите...

Из делниците на един луд(о) влюбен
netinfo

Понеже твърде често всичко започва тогава, когато е приключило, или иначе казано ужасът идва след раздялата, ние започваме именно от нея. Когато между двама души нещата приключат, в най-добрия случай раздялата между тях е по взаимно съгласие, защото са осъзнали, че така повече не може. Ето какви причини за раздяла открихме в нета:

"Тя чакаше сервитьорът да дойде и чак тогава започваше да се чуди какво да си поръча", гласи един отговор.

"Имаше голяма бенка на клепача. Всеки път, когато се целувахме, виждах как бенката се приближава към мен. Започнах да сънувам, че бенката ми говори", споделя друг потребител.

"Винаги когато се прозявах, си пъхаше пръста в устата ми, мислеше си, че това е смешно", "Не вярваше, че човек е стъпил на Луната" и "Главата му беше прекалено голяма за това тяло", отговарят други потребители.

"Ходеше като тиранозавър рекс".

"Това е човекът, който се храни най-шумно. Винаги дъвче с отворена уста и мляска. Не дай Боже да й хареса храната и започваше с безкрайното "ммммм", е причината за раздялата на един от споделилите в нета.

Из делниците на един луд(о) влюбен
netinfo

Раздяла?! Оправдаваш ли се?

Понякога въображението на хората достига висоти в това да намерят абсурдно оправдание, за да се разделят с някого. Ето още:

„Обичам те и няма да мога да понеса да те загубя. Затова нека се разделим, преди това да е станало"

„Аз обичам бекон, ти - не. Приключихме!"

„Прекарваш твърде много време с умиращия си баща"

„Бившият ми ми каза, че не би могъл да се ожени за жена, чиито родители вече не са заедно... Странно е, защото баща ми беше починал"

„След като се подстригах и боядисах, той ми каза: „Трябва да се разделим, вече не си същото момиче".

Из делниците на един луд(о) влюбен
netinfo

Видовете бивши гаджета

И така... когато всичко приключи, понякога идва истинският ужас. Хората придобиват неподозирани качества в стремежа си да си върнат половинката или пък да отмъстят за раздялата, която вероятно не е била взаимна. Ние отделихме няколко типа бивши гаджета сред мъжете и сред жените.

Жените в действие

Сред жените се разпознават няколко ярки типа. Тя може да бъде преследвачката. В съвременния свят на нея не й е нужно да се доближава до дома му, за да знае какво се случва с него, пише на guyism.com. Едно време екс гаджетата бяха принудени да измислят някакви оригинални начини, като например да влязат в апартамента, да напишат заплашително писмо и да го пъхнат под вратата. А сега могат да влязат във вайбър, скайп, фейсбук, туитър и да пишат, колкото си искат на бившите, да тагват на снимки или да канят на някакви събития.

Следващият тип бивша е оплаквачката. Тя е най-тежкият случай - тотална развалина. Тя плаче, тръшка се, недоволства и всички случаи да се държи добре той с нея удрят на камък.

Из делниците на един луд(о) влюбен
netinfo

Честно да ви кажем, тук нямаме съвет, просто се опитайте да се стегнете. Като си говорим за зло, тук идва следващият тип - злата. Тя се е озлобила до неузнаваемост. Едната причина е, че след раздялата чрез агресивно поведение тя се опитва да се защити. Другата причина може да е просто мъжът. Бившият трябва да стои далеч от нея, защото адът направо е рай в сравнение с женския гняв.

Постепенно преминаваме към по-меките типажи. Надяващата се бивша е очевидно глуповата, защото тя не разбира защо се е стигнало до раздялата, въпреки че й е било обяснено много пъти. Тя продължава да си говори нейните неща, а на него му се струва, че това никога няма да приключи. Ето и бившата, която иска да е приятелка. Някои хора просто не могат да проумеят, че с някои бивши не можеш да си останеш приятел. Тя иска да останат приятели, да се виждат, да разговарят, да пият кафе. Е, нещата не се получават така почти никога.

Из делниците на един луд(о) влюбен
netinfo

Колко типа бивши има в тефтерчето на всяка жена?

Момченцето на мама е страшно. Мама готви най-хубаво, мама пере най-добре... Обикновено мамините момченца живеят при мама и тате до късна възраст и обожават лесния живот, когато заплатата е само за джобни, а задълженията у дома са работа на родителите му. Очаква от жена си да го третира като бог и като нещо не му харесва веднага тича при мама. Досадникът пък е онзи тип мъже, които си измислят всевъзможни поводи, за да ти се обадят и да ти кажат, че им липсваш и бла-бла. Пращат уж приятелски SMS-и, не спират да спамят пощата ти с писма, тагват те на всевъзможни снимки и Like - ват всеки твой пост.

Многознайкото, разбира се, знае всичко, винаги знае повече от една жена. Търси „умна, красива, интелигентна жена", която обаче трябва да се примири с идеята, че е второстепенна по важност. „Така е отредила природата." Обикновено този типаж мъже стоят ергени дълго време или ако си намерят половинка, тя бяга бързо. Постепенно вървим към по-меките типажи. Фукльото - раздялата не му пречи, той винаги си е супер. Не пропуска да подчертае колко е качил след раздялата ви и колко добре се чувства сега. В службата го повишават всеки месец, нищо, че позицията е същата. А мацките не спират да му се обаждат и да го търсят.

Из делниците на един луд(о) влюбен
netinfo

Има няколко признаци, че се превръщате в лудата/лудия бивш/а

Постоянно мислите за него/нея; редовно го/я следите в социалните мрежи; разпитвате приятелите му/й за него/нея; нарочно посещавате места, на които може да се засечете; постоянно звъните или пишете на бившия/бившата; кроите планове как да се съберете отново и се опитвате да саботирате новата му връзка; на приятелите ви им е писнало да слушат да говорите само за бившия/бившата си.

Истински истории с луди бивши:

-22-годишна жена звъняла по около 700 пъти на ден на бившия си и му изпращала между 20 и 100 съобщения дневно, отправяйки му заплахи. Накрая прегазила майка му с кола, за щастие, възрастната жена оцеляла.

-Продавач на обувки от Ню Мексико се промъкнал в дома на бившата си със странното искане да помирише краката й. След като тя отказала, той я принудил, като докато душел, захапал жестоко големия пръст на крака й и почти го откъснал.

-След като излязъл от затвора, където прекарал 12 години, мъж се нанесъл на тавана на бившата си приятелка без нейното знание. Очевидно смятал, че годините нищо не са променили в отношенията им и е напълно нормално да живее при нея и да я наблюдава.

-Той се опитал да убеди бившето си гадже, че не може да я преживее, че още бленува за нея и иска да се съберат, а понеже тя се дърпа, той си срязъл вените. Преди да се превърне в трилър, обаче, бързаме да уточним, че веднага момичето разбрала, че това не е кръв, а размазан кетчуп в жалък опит да я задържи.

- Бившият й имал алергия от ягоди и фъстъци, затова тя го поканила на вкусен ягодов кейк с фъстъчени ядчици за разкош. Какво да ги правиш някои домакини?!

Из делниците на един луд(о) влюбен
netinfo

- Когато тя поискала да се разделят, единственото условие от негова страна било да си останат приятели, но не какви да е - тя трябвало да преспива у тях, да излизат, да се чуват през един час и новото й гадже да премине през теста на старото и през неговото одобрение. Познайте дали някой е бил одобряван?

- Бившата му се опитала да го прегази с колата, притиснила го дори в една улица, която свършвала с ограда, а той бягал напред. На другия ден тя му пратила есемес, че той е бил много сладък и като секси кошутка, която бяга пред колата й.

Пожарникарите от щата Калифорния, успели да извадят 35-годишна жена, заклещена в комина към камината в дома на бившето й гадже, където той живее с трите си деца. Тони Ернандес разказва, че се запознал с Нунес Фигероа преди няколко месеца в Интернет, започнали да се виждат, то тя не му допаднала и той я зарязал. Жената обаче продължавала да го преследва. Съблякла се чисто гола и започнала да се спуска надолу, само че явно не е тренирала достатъчно, за да действа успешно като Дядо Коледа и се заклещила вътре.

Из делниците на един луд(о) влюбен
netinfo

Подробна инструкция за мъже тип Forever Alone

Някои самотни азиатци, които си нямат гадже, са измислили оригинален начин как да заблудят своите познати и приятели и да им се представят така все едно, че имат приятелка. За целта те използват снимки, които качват в Instagram. На тези снимки те изглеждат така сякаш са със своята възлюбена. Достатъчно е да направите няколко прости манипулации със собствената си ръка, да изберете правилен ракурс и - воала. Вашите приятели разглеждайки снимките ви в Instagram ще ви завиждат за това, че грижовната ви приятелка, освен че ви храни, още и забърсва от вашите устни случайно покапалия кетчуп.

Преследвачи на любов

Когато сме влюбени, сякаш оглупяваме. Ето една част от лудостите, които правим в името на любовта.

Ако търсите постоянно начин да бъдете край обекта на вашите желания, шпионирате профилите му в социалните мрежи и т.н., то вие сте част от клуба на преследвачите. Истинска лудост, в която губите време и енергия. И тук се сещаме за...

Единственото, което искам, когато ти поднеса закуска в леглото, е „Благодаря", а не глупости от сорта на „Как, по дяволите, влезе в къщата ми?"

И ние казваме: Ако човекът, който те следва, е грозен, го наричаш „преследвач", ако пък е красив, е „таен обожател".

Из делниците на един луд(о) влюбен
netinfo

Преследвачите могат да бъдат разделени в няколко основни категории:

Отхвърленият преследвач, който е имал отношения с жертвата и често търси отмъщение; Заблуденият преследвач, който често остава заблуден, че обектът на вниманието му, е желаещ романтичен партньор; Неудовлетвореният е този, който прави това, за да предизвиква страх и страдание; И най-накрая и преследвачът хищник, който подготвя сексуално нападение.

Нашият съвет е - вместо да преследвате обекта на желанията ви, просто отидете и пробвайте да се запознаете с него. Ако той не ви хареса или просто няма интерес, спрете да досаждате. Просто това не е човекът за вас, а светът е огромен. Все някъде се крие човекът за вас.

В заключение можем само да кажем - бившите са си бивши, настоящите са си настоящи! Ако бившите ви не искат повече да са с вас и да поддържат каквито и да било отношения с вас, просто се отдръпнете, защото докато се усетите, може да свършите, ровейки се в боклука им...

Чуйте какво споделиха няколко души за лудите си бивши в прикачената анкета

Из делниците на един луд(о) влюбен
netinfo