Софийски началник оглави варненската полиция
Софийски началник оглави варненската полиция / netinfo

Досегашният шеф на Първо районно управление в София Даниел Пашов е новият директор на варненската полиция. За представянето му в морския град пристигна главният секретар на МВР Георги Костов. Той заяви, че поводът за смяната на ръководството е изключително ниското ниво на резултатите. Разкриваемостта на престъпленията е под 19 % от началото на годината, което нарежда областната дирекция на последно място в страната.

„Приех предложението, което за мен е сериозно предизвикателство. Добре дошли са тези служители, които си изпълняват задълженията, проявяват инициативност и упорство в борбата с престъпността на всички фронтове. Тези, които се справят, няма да останат незабелязани. В първата ми среща с кмета Иван Портних, която продължи няколко минути, той ми нахвърли част от проблемите в града. Надявам се с екипа ми да се справим, за да бъде доволна обществеността на Варна от работата на полицията и за да заслужим заплатите си“, обърна се към варненските служители на МВР новият им пряк началник.

Даниел Пашов е роден е през 1967 г. в Пловдив. Завършил е „Счетоводство и контрол“ в УНСС, има и юридическо образование. Започва работа в МВР през 1993 г., заемайки длъжностите разузнавач, инспектор, началник на група, началник на сектор, зам.-началник на районно управление. През 2009 г. оглавява Осмо районно управление в София, а през 2011 г. - Първо районно управление. Женен е и има едно дете.

Главен инспектор Николай Панчев е новият шеф на "Охранителна полиция". Той също идва от София, където е работил с Пашов и е заемал същия пост в  Първо районно управление.