Главният секретар на МВР към варненските полицаи: Чувствайте се негативно оценени
Главният секретар на МВР към варненските полицаи: Чувствайте се негативно оценени / БГНЕС, архив

Всички варненски полицаи трябва да се чувстват негативно оценени заради ниските резултати, които нареждат областната дирекция на последно място в страната по разкриваемост на престъпленията. Това заяви главният секретар на МВР Георги Костов при представянето на новия им началник Даниел Пашов. Той обяви, че се очакват и промени в ръководствата на районните управления.

„Поводът за назначение на директор от столицата е изключителното ниско ниво на полицейски резултати във Варна. От началото на годината разкриваемостта на престъпленията е 18,96 %, което е безапелационно ниско за страната и областната дирекция заема категорично последното 28-мо място от всички дирекции. Това, меко да се изразя, е обезпокоително“, заяви пред личния състав Костов. Той направи сравнение с работата на другите три най-натоварени дирекции. В Пловдив разкриваемостта била 25 %, в София – 26,3 %, а в Бургас – 35 %.

„Дошло е време за затягане на коланите, влакът да се забърза, защото обществеността на Варна не заслужава това ниво на услугата охрана на обществения ред и противодействие на престъпността. Не е задължително да продължим в същия състав. Може да сте сигурни, че ще бъде безкомпромисни към всяка лежерност и недобросъвестност. Но може и да сте сигурни, че винаги ще оценим коректността и лоялността. Всички да се чувстват негативно оценени и с висок кредит на доверие. Оттук нататък всичко е във ваши ръце, колеги. Но това състояние не е редно и не е коректно към обществеността на Варна да продължава“, обърна се към служителите на МВР главният секретар.

За избора на софийски директор Георги Костов добави, че няма чужди и местни, а можещи и неможещи.