БСП в Кърджали ще разговоря с политическите сили без ДПС за общ кандидат за кмет
БСП в Кърджали ще разговоря с политическите сили без ДПС за общ кандидат за кмет / netinfo

БСП  в Кърджали започна разговори с политическите сили за издигане на обща кандидатура за кмет на предстоящите местни избори. До момента са проведени консултации с традиционните партньори на левицата в Кърджали, покани за срещи ще бъдат изпратени и до останалите политически сили извън ДПС, включително ГЕРБ и Реформаторския блок, съобщиха от пресцентъра на партията. Социалистите отчитат, че само кандидатура,подкрепена от всички партии и организации може да се пребори с кандидата на ДПС.

Според областният лидер на БСП Георги Кючуков  общият кандидат трябва да бъде равноотдалечен от политическите сили, доказан специалист и с висок авторитет сред хората в Кърджали. БСП е готова да предложи конкретни имена, но очаква кандидатури да бъдат посочени и от другите политически сили. Важни са качествата на кандидата, а не кой го е посочил, аргументира се Георги Кючуков. Вижданията на социалистите са, че на местните избори в Кърджали партиите и коалициите извън ДПС трябва да се съревновават със самостоятелни листи за общински съветници, но да постигнат консенсус и да подкрепят една кандидатура за кмет на общината.

 

В разговорите ще се обсъди и провеждането на референдум за отделянето на село Перперек и района около него в самостоятелна община. Допитването трябва да се проведе заедно с местните избори.