Коли паркират в училищен двор в столицата
Коли паркират в училищен двор в столицата / снимка: Нова телевизия

Коли паркират в училищен двор в София. Въпреки че е абсолютно забранено, това е факт, срещу който вече месеци наред не са предприети никакви мерки. Става дума за спортното 153-то училище в квартал "Свобода". Зрител на Нова телевизия изпрати снимки на системните нарушения.

В училището има плувен басейн. Поне дузина автомобили паркират необезпокоявани пред входа му - в двора на училището, докато на пътя им играят деца.

Към училището води път, който така и не е преграден. Забраната колите да паркират до самата сграда, е окачена на вратата на частния плувен басейн.

Според заповедта, считано от втори септември, абсолютно се забранява паркирането на МПС в двора на училището. Това обаче не се спазва - само за пет минути бяха засечени двама нарушители, които обаче побързаха да избягат от камерата.

"Аз много добре ви разбирам, но ако трябва да бъда искрена, бих поела ангажимента и ще го направя в рамките на другата седмица, тук аз лично да поставя една бариера, която обаче не смятам, че ще реши въпроса, защото тя ще бъде изтръгната, според мен", заяви директорът Кирилка Диковска.

Няма да бъде изтръгната, защото ще бъде под постоянен видеоконтрол. Това гарантират от Дирекцията по сигурността в столична община.

Източник: Novanews.bg