Мая Манолова: ГЕРБ ще използва организацията на кмета Петър Паунов и неговата кандидатура за кмет
Мая Манолова: ГЕРБ ще използва организацията на кмета Петър Паунов и неговата кандидатура за кмет / Иво Кирилов, Дарик

Практиката за местните избори на ГЕРБ, където нямат силни кандидати да си вземат под наем такива, ще се осъществи и в Кюстендил, заяви депутатът от БСП Мая Манолова.

„Тук ще бъде използвана организацията на кмета Паунов и неговата кандидатура за кмет. Ясно е защо го правят от ГЕРБ, това е опит да си припишат евентуално победа на местните избори. За това ние от БСП предлагаме на гражданите, които не са съгласни да поверят съдбата си в ръцете на подобни задкулисни договорки, заедно да издигнем и да подкрепим общи кандидати в предстоящите избори", заяви Манолова. През следващите седмици от БСП ще проведат публични разговори с партиите от левия спектър. Сред тях са АБВ, партията на Татяна Дончева и движението на Велизар Енчев.

„Ще водим разговори с всички партии, които не са свързани с ГЕРБ и Реформаторския блок. Ние сме готови да подкрепим кандидатурата на човек, който е издигнат от гражданското общество. Такъв, който ще бъде социално ориентиран кандидат и който ще има смелостта да води Кюстендил напред. Той трябва да се справи с основните проблеми на нашият град, като липса на нови работни места и на инвестиции, и ниските доходи", каза още Мая Манолова.