Полицейска акция в Твърдица
Полицейска акция в Твърдица / DarikNews.bg, архив

Две досъдебни производства са образувани в полицията в Твърдица след специализирана операция, проведена на територията на общината. Акцията е с цел по-голяма ефективност по противодействие на битовата престъпност, разпространението на наркотични вещества и акцизни стоки без бандерол. От 16 до 19 април полицейските служители на проверили 34 пътни превозни средства, 78 лица и са констатирани 26 нарушения. Съставени са актове за нарушение на Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и Наредбата на общината.

В хода на операцията са разкрити две престъпления. На 17 април 60-годишен мъж е подал заявление за извършена кражба на 16м. оградна метална мрежа от имота му в град Шивачево.  След проведените незабавни действия извършителят е установен и задържан. Той е 22-годишен мъж от същия град. Срещу него е образувано бързо досъдебно производство.

На 19 април в село Боров дол полицейски служители са извършили проверка на 65-годишен мъж от град Сливен. У него са намерени и иззети 800 къса цигари без акцизен бандерол.