Печалбите на тотомилионерите ще се изплащат по нов регламент
Печалбите на тотомилионерите ще се изплащат по нов регламент / снимка: БГНЕС
Печалбите на тотомилионерите ще се изплащат по нов регламент
79319
Печалбите на тотомилионерите ще се изплащат по нов регламент
  • Печалбите на тотомилионерите ще се изплащат по нов регламент

Български спортен тотализатор променя условията на игрите в ТОТО 2 от 10 май. Фишът за играта 6/49 ще поскъпне, след като залогът се увеличава с 15 стотинки и става 85 стотинки, а за 5/35 повишението е с 5 стотинки и залогът вече ще е 50 стотинки. Второто теглене в 6/49 отпада, а „Втори тото шанс" за 5/35 няма да има. Въвежда се минимален джакпот от 1 млн. лв. в играта 6/49, а при спечелване той вече няма да се изплаща накуп, а по нов регламент. В играта „Втори тото шанс" печалбата остава лек автомобил. Това са част от новите правила в игрите на Българския спортен тотализатор, които предстои да влязат в сила от следващия месец, когато БТС чества 58-мата си годишнина. Това обясни пред Дарик директорът на дирекция „Информационни и комуникационни технологии" в тотализатора Веселин Кюркчиев.

Познатите две тегления в 6/49 ще бъдат сведени до едно, заяви той. „В това теглене ще има джакпот, който ще акумулира доста сериозни суми. Другото ново нещо е, че при спечелване на джакпот, в следващия тираж джакпотът ще започва от 1 млн. лв., тоест въвеждаме минимален джакпот, с което целим да увеличим атрактивността на играта и да произведем повече тотомилионери", каза той.

Джакпотът няма да се изплаща накуп, а за период от 7 години по следния метод - 500 000 лева първоначално и по 30 000 лева на месец за 7 години. Кюркчиев коментира, че изследвания показват, че бързото забогатяване при печалба крие рискове за печелившия и разсрочването на изплащането на джакпота защитава печелившите.

Цената на фиша също се увеличава. Залогът за играта 6/49 става 85 стотинки, тоест повишение с 15 стотинки. За 5/35 увеличението на залога е с пет стотинки до 50 стотинки.

Във „Втори тото шанс" ще има лек автомобил, няма да има повече парични наглади, което също ще се усети в по-малките печалби, каза Кюркчиев. „Смятаме, че цената, която предлагаме и ще бъде факт от 10 май, е достатъчно атрактивна за състоянието на пазара и добре премислена и е част от нашия план и модел", каза представителят на БСТ.

Всички спечелили суми над 10 000 ще бъдат обявявани публично обясни още Кюркчиев.