Част от ръководството на БСП не се занимава с местните избори, а мисли как да спечели следващия конгрес
Част от ръководството на БСП не се занимава с местните избори, а мисли как да спечели следващия конгрес / DarikNews.bg

Червеният депутат Кирил Добрев за пореден път разкритикува провежданата вътрешнопартийна политика и заяви, че вместо БСП да се подготвя за предстоящите избори, се разчистват сметки.

Това стана по време на Национален съвет на БСП.

„Убеден съм, че част от ръководството на тази партия не се занимава с това как да спечелят следващите местни избори, а с това как да спечелят следващия конгрес, което според мен е разчистване на сметки. Това показва, че тази партия няма никакво желание да се промени. Едни хора, които са на върха, са решили да останат там до живот".

Повод за реакцията на народния представител от Габровския регион е поисканата оставка на Драгомир Стойнев, като член на ръководството на червените.

По време на дебатите около предстоящите местни избори и участието на БСП, неочаквано депутатът Явор Куюмджиев поискал оставката на Драгомир Стойнев като зам.-председател на партията заради скандалите около „Южен поток" и незадоволителното представяне на партията на последните избори:

„Той е една от причините, поради която изгубихме последните парламентарни избори. Поведението му през последните месеци, откакто е депутат, не отговаря, според мен, на стандартите и на политиката на партията. Не може, когато министърът на енергетиката прави гаф след гаф и ние я критикуваме с основание - да ви припомня за американските ТЕЦ-ове, излъга българския народ, че са постигнали намаление и прочие".

Драгомир Стойнев стана заместник-председател на БСП след оставката на Сергей Станишев и малко преди поста да поеме Михаил Миков. Освен това той бе и претендент за лидерското място. А няколкократно Станишев е заявявал, че ексенергийният министър е подходящ и за председателския пост.