Още месец отлагане по делото срещу Йордан Панчев, другият подсъдим се разболял
Още месец отлагане по делото срещу Йордан Панчев, другият подсъдим се разболял / netinfo

За трети път не тръгна второто дело срещу Йордан Панчев.

То е за нанасяне на средна телесна повреда и се гледа в Районен съд-Разград. На първата насрочена дата заради нередовно призоваване на се яви единият пострадал, на втората Панчев бе приет в разградската болница с диагноза „централен отоневрологичен синдром“, а днес се оказа, че пациент на МБАЛ“Св. Иван Рилски“ е другият подсъдим. Вчера вечерта 39-годишният Марин Маринов бил приет в Спешно отделение, а после в Хирургично с диагноза „комоцио церебри“.

Всички останали бяха в съдебната зала, но заради правото на защита на подсъдимия Маринов делото бе отложено за 25 май.

Според обвинителния акт през февруари 2014 г. Панчев и Маринов нанесли побой на 56-годишния собственик на пункт за скрап Тодор Добрев и на 48-годишния Яшар Ибрямов от село Ломци. Те ги нападнали, понеже смятали, че по-младият мъж е откраднал желязо от складова база, собственост на Панчев, и после го предал в пункта за вторични суровини.

И Панчев, и Маринов вече имат осъдителни присъди на втора инстанция по процеса за убийството през 1996 г. на бившия футболист Добрин Добрев, Маринов има и друга, вече влязла в сила присъда. Според Наказателния кодекс нанасянето на средна телесна повреда по хулигански подбуди е от 5 до 10 години лишаване от свобода.