Ето къде и кога ще са абитуриентските балове тази година
Ето къде и кога ще са абитуриентските балове тази година / Радка Минчева, архив
Ето къде и кога ще са абитуриентските балове тази година
79459
Ето къде и кога ще са абитуриентските балове тази година
  • Ето къде и кога ще са абитуриентските балове тази година

Ново заведение в Разград е лидер по брой абитуриентски балове, в традиционния за последните години ресторант „Лес“ има само три тържества за зрелостници. Различен от предишни години е фактът, че само три училища са обявили пред РИО на МОН-Разград, че ще имат по две абитуриенски вечери, а само един бал ще е в чужбина.

Точно една седмица ще продължат абитуриентските вълнения тази година в Разградско. Първият бал е насрочен за 22 май, а последният – на 29 май.

Сезонът на баловете открива ПГСС“Хан Аспарух“-Исперих, срещата на абитуриентите е в ресторант „Ален мак“ в родния им град. Те са сред малкото, които ще имат и втора бална вечер.

На 23 май празнува другото средно исперихско училище – балът на гимназия „Васил Левски“ е също в ресторант „Ален мак“.

В този ден започват и баловете в областния център. Възпитаници на ПГИ“Робер Шуман“ ще празнуват завършването на средното си образование в ресторант „Лес“, ще имат и втора бална вечер.

Пак на 23 май е и балът на учениците от СОУ“Св.св. Кирил и Методий“-Самуил,  те ще празнуват в ресторант „Винарна“ в Разград.

Зрелостници от шест училища са избрали празничния 24 май и за своя абитуриентска вечер. В Кубрат празнуват и двете средни училища, балът на СОУ“Христо Ботев“ е в ресторант „Колибите“, а на Професионалната гимназия – в „Рибарска среща“. Три разградски училища имат балове на едно и също място – ресторант „Мимоза“, което излиза на лидерска позиция сред заведенията и с четвърти бал на по-късна дата. Това са: ПГТС“Христо Смирненски“, ПГО“Станка Николица Спасо Елелина“ и Спортното училище.  Завършващите ПТГ„Шандор Петьофи“ пък имат бал в ресторант „Синьото око“.

На 25 май най-много училища са насрочили абитуриентските си балове – цели 7. Зрелостниците от СОУ“Св.св. Кирил и Методий“-Завет от този ден са на Слънчев бряг за втората си бална вечер. Също там и също за втора вечер са момичетата и момчетата, завършващи ПГСС“Хан Аспарух“-Исперих. СОУ“Христо Ботев“-Цар Калоян пък събира възпитаниците си в кафе-аператив „Мак-тур“ в лудогорското градче. В областния център по това време празнуват: ПМГ“Акад. Никола Обрешков“ и СОУ“Христо Ботев“-Разград в ресторант „Лес“ и ПГССХВП“Ангел Кънчев“ – в ресторант „Сръбска скара“.

На 26 май започва единствената абитуриентска вечер в странство – за Мармарис, Турция заминават завършващите ПТЗ“Кл.А.Тимирязев“-Завет. В този ден в ресторант „Мимоза“ имат бал зрелостниците от ПГХТБТ“Мария Кюри“, а в бар-ресторант „Сохо“ – от ГПЧЕ“Екзарх Йосиф“.

На 27 май е втората бална вечер на СОУ“Христо Ботев“-Цар Калоян – на Слънчев бряг.

Сезонът на баловете в Разградско завършва на 29 май, от тази дата на Златни пясъци са зрелостниците от ПГИ“Робер Шуман“.