Обнадеждаващи новини: Подобрява се състоянието на бебето, бито от акушерка
Обнадеждаващи новини: Подобрява се състоянието на бебето, бито от акушерка / sxc.hu
Боряна Маринкова пред Дарик:
79522
Боряна Маринкова пред Дарик:
  • Боряна Маринкова пред Дарик:

Обемът на мозъчния кръвоизлив на битото от акушерка бебе намалява и състоянието на 15-дневната Никол към момента е стабилно. Това показали резултатите от ядрено-магнитния резонанс, който е бил направен на новороденото във вторник, съобщиха за Дарик от болница „Токуда," където Никол се лекува. Предстои момичето да бъде приведено от кувьоз в термо легло, което е знак, че здравето й се подобрява. Лекарите обаче са на мнение, че все още е рано да се правят категорични заключения.

Преди десет дни, след като й бе нанесен побой от акушерка в „Софиямед", Никол бе приета в Токуда с тежка черепно-мозъчна травма, мозъчен кръвоизлив и мозъчен оток, обясни говорителят на болницата Боряна Маринкова.

„Имаме обнадеждаващи новини. Вчера беше направен ядрено-магнитен резонанс на централна нервна система, който беше разчетен от специалисти - рентгенолози, неонатолози, неврохирурзи и невролози. Резултатите сочат, че мозъчният кръвоизлив значително намалява като обхват и като обем и общото състояние на детето, което се подобрява, остава стабилно. То е с добри рефлекси, диша самостоятелно, храни се и всичко това позволи днес да бъде приведено от кувьоз в термо легло. Това само по себе си е белег на прогрес в процеса на оздравяване", каза Маринкова.

По думите й на този етап е много рано за заключение и прогнози.

„Всеки един лекар, който се сблъсква с една такава ситуация и за всяко едно новородено в интензивен сектор, не могат да бъдат правени прогнози, затова ние съобщаваме обнадеждаващи резултати и продължаваме постоянния мониторинг и интензивна грижа за бебето", допълни тя.