С тържествен концерт СОУ Вела Благоева отбеляза своя 30 рожден ден
С тържествен концерт СОУ Вела Благоева отбеляза своя 30 рожден ден / netinfo

С тържествен концерт вчера СОУ „Вела Благоева” във Вeлико Търново отбеляза своя 30 рожден ден. Първото приветствие по случай празника в аулата на ВТУ поднесе ректорът на университета Пламен Легкоступ . От март 2015 г. двете учебни заведения имат сключен договор за партньорство в областта на образованието. В препълнената зала присъстваха много гости - Мирослав Трифонов, заместник- председатал на Общински съвет В. Търнова, инж. Розалия Личева, началник на РИО – Велико Търново, Пенка Игнатова, директор на Дирекция „Образование” в община В. Търново, В. Камбурова, директор на ОДЗ „Ален мак”, Р. Сакалева, член на Училищното настоятелство, бивши учители и ученици.

С много аплодисменти бе посрещнат видеопоздравът на директора на училището Ангел Янчев, който не присъства на празника поради участието си в обучение „Академия за училищни лидери”. В продължение на два часа домакини и гости аплодираха талантливите певци, танцьори и спортисти – възпитаници на СОУ „Вела Благоева“, които се вкючиха в празничната програма. Възторжената публика дълго ръкопляска на малчуганите от ОДЗ „Ален мак“, които поздравиха рождениците с красив испански танц. Кулминацията на концерта несъмнено беше гостуването на Маги Джанаварова - бивша възпитаница на училището. Цялата зала пя и танцува с нея.

На празника бе представена и първата книга, издадена от Учебна компания „Виктория“ на учениците от 9 и 10 клас, обучавани в профил „Предприемачество и бизнес“. Книгата „Пролетно вдъхновение“ съдържа ученически творби – стихотворения, разкази, рисунки,  и е посветена на 30-годишнината  на училището.