БСП с нова кауза:Държавата да се завърне в икономиката
БСП с нова кауза:Държавата да се завърне в икономиката / Dariknews.bg

Мисля, че на този ден има по-важни неща от моята оставка. Така старозагорският депутат от БСП Драгомир Стойнев коментира поисканата му преди дни оставка от поста зам.-председател на партията.

„Първи май е Ден на труда, в който хората трябва да се замислят дали държавата им гарантира сигурност. Затова левицата тръгва с доста амбициозна икономическа платформа, която да възроди държавните предприятия, защото само така може да се гарантира достоен труд и заплащане. Срам ме е, че в страна членка на ЕС работещите бедни все повече се увеличават, а държаватна стои пасивна, готви се за приватизация на стабилни предприятия. Нашата амбиция е десният подход, който се изчерпа на много места в Европа, да бъде премахнат и тук. Трябва да изискаме от това и от следващите правителства държавата да се завърне в икономиката като инвеститор и регулатор. Това е новата кауза, с която левицата се завръща и ще спечели доверието на българските граждани", обясни червеният депутат.

БСП с нова каузаДържавата да се завърне в икономиката
netinfo

Стойнев призова БСП да се държи като опозиция, която да сложи край на управлението.Според него вътрешнопартийните битки са следствие на външна намеса. „Мнението на голяма част от симпатизантите е, че някой извън партията се опитва да скара членовете на БСП, така че ние да отслабнем и да не успеем да се мобилизраме за местните избори и другите леви партии да направят по-добър резултат. От тази ситуация печелят всички наши опоненти". Драгомир Стойнев опроверга мотивите за исканата от съпартийците му оставка-спирането на трите енергийни проекта, като припомни, че преди четири месеца Румяна Бъчварова от ГЕРБ признала, че това е дело на премиера Бойко Борисов.

Депутатът от БСП Стойнев бе категоричен, че няма да влиза в политическо интригантстване и призова политическите лидери да си отговорят на въпроса дали имат подкрепа от местните структури и дали с присъствието си печелят или отблъскват гласове. За мен е важна работата на терен, за да спечелим местните избори, каза Стойнев и обясни, че освен от старозагорските социалисти е получил подкрепа от структури в Пловдив, Хасково, Габрово.

БСП с нова каузаДържавата да се завърне в икономиката
netinfo

Драгомир Стойнев присъства на митинг-шествие, организирано от БСП-Стара Загора по повод 1 май, което премина под надслова „Народе, събуди се".На него присъстваха още депутатът Георги Гьоков, евродепутатът Момчил Неков, общинските и областни лидери на партията, стотици членове и симпатизанти.