Стълб насред пътно платно застрашава шофьорите
Стълб насред пътно платно застрашава шофьорите / Фейсбук
Стълб насред пътно платно застрашава шофьорите
79582
Стълб насред пътно платно застрашава шофьорите
  • Стълб насред пътно платно застрашава шофьорите

Електрически стълб по средата на път изникна след ремонт за милиони левове от Европейския съюз.

Абсурдната гледка, която застрашaва живота на всеки участник в движението, е на пътя от община Трън за село Студен извор.

На връщане от Музея на киселото мляко в селото, Ралица Згалевска прави снимка на стърчащия стълб и я публикува в социалните мрежи. Снимката е споделена от стотици граждани.

Пътят е част от проект по Програмата за развитие на селските райони на стойност 2 милиона лева. Пред Дарик кметът на община Трън Станислава Асенова обясни, че чака да се освободи графикът на ЧЕЗ и да се махне стълба, но не е ясно кога.

Асенова заяви, че няма опасност от катастрофи по пътя, въпреки че стълбът е по средата на пътното платно. Според кметицата, само ако човек иска да се самоубие, може да стане инцидент.

„Стълбът ще бъде преместен, очакваме графика на ЧЕЗ кога ще дойдат да изключат високото напрежение, да откачат жиците, захванати за стълба, за да можем да го преместим. Пътят е асфалтиран миналата седмица, защото се гони график. Но този път не е довършен, не е приет, така че има още работа по него. Пътят е активен предимно в събота и неделя, но има много добра видимост. В момента е обезопасен стълбът, има необходимите знаци, вижда се отдалеч", каза още кметицата.

От Областната дирекция на МВР в Перник заявиха за Дарик, че до момента не са били уведомени от община Трън и Агенция „Пътна инфраструктура" за проблема. От пресцентъра на полицията все пак заявиха, че според тях, намиращият се по средата на пътното платно стълб представлява опасност за движението. От полицията съобщиха още, че кметицата е уверила, че проблемът ще бъде разрешен в рамките на няколко дни.