Български студент простреля четирима души в Одеса
Български студент простреля четирима души в Одеса / Thinkstock/Getty Images

Български студент в Одеския национален университет „И. И. Мечников" в морската столица на Украйна е заподозрян за стрелба по колеги от Азербайджан. За това алармират източници на украинския новинарски сайт 368.media в одеската милиция, цитирани от Novanews.bg.

Между две групи на български и азербайджански студенти от Одеския национален университет избухнал скандал. „Сблъсък между пияни чуждестранни студенти на 1 май вечерта в Одеса е приключил със стрелба и четирима ранени, като заподозреният извършител е българин", пише украинското онлайн издание.

Според органите на площад „Лев Толстой" българин е бил нападнат и бит от тълпа азербайджанци. „Двете групи чуждестранни студенти решиха да изяснят кой е по-готин", твърдят източниците на изданието.

Когато българинът хукнал да бяга, те го последвали и при самозащита е извaдил боен пистолет със заглушител и започнал да стреля. „Започнаха да бият българина, а когато той хукна да бяга, азербайджанци започнаха да го преследват. Накрая българинът си извади пищов и произведе няколко изстрела по посока на нападателите", казва очевидец пред одеската медия.

Един от преследвачите е настанен в болницата с рана в корема, втори - в бедрото, трети - в рамото, а още един е бил одраскан по ръката от куршум.

Разследването установило, че българинът внесъл незаконно оръжието в Украйна, за да се брани, защото чул, че „в Одеса има висока престъпност". „Както бе изяснено, българинът е внесъл оръжието през границата нелегално и на разпита заяви, че оръжието му било нужно за самозащита, тъй като е чувал за голям брой нападения в града", цитира сайтът милиционерите.

Източник: Novanews.bg