Румен Петков: БСП обрича кандидат-кметовете си на изборна самота 
Румен Петков: БСП обрича кандидат-кметовете си на изборна самота  / dariknews.archive

Ръководството на БСП обрича кандидат-кметовете си на изборна самота и това е много голяма грешка. Това коментира в предаването „Тази сутрин" по БТВ Румен Петков.

По думите му АБВ няма да отиде в ограничен мащаб на местните избори и заяви, че не може да се говори за път на АБВ към БСП, защото това не е едностранно движение. Той определи поведението на БСП като надменност и неадекватност.

„Не може до онзи ден да си бил носител на плоския данък и днес да си срещу него, само защото си в опозиция. Не може до онзи ден да си съсипал „Белене" и „Южен поток", днес да си първият сторонник на изграждането на „Белене" и „Южен поток". Не може до онзи ден да си бил носителят на налагането на санкциите срещу Русия и днес да казваш, че тези санкции трябва да бъдат отменени", заяви Петков.

„Хората тези неща ги виждат, хората са чувствителни и тази непоследователност възмущава. Това е част от причините за срива на БСП", посочи той.

Относно работата си с ГЕРБ зам.-председателят на АБВ каза, че е доволен, защото разговорите между управляващите партии са станали по-чести. Наскоро се е провела и работна среща, на която Петков даде висока оценка. „Може да бъде наложено друго усещане за институционализъм", заяви той.

Бившият вътрешен министър обаче критикува ГЕРБ за работата в митниците. „Този модел на Танов и тановщината в митниците съсипва фиска България", заяви той. За миналата година само от контрабанда щетите са над 1 милиард, посочи Румен Петков.