Наръчник как да останете без секс
Наръчник как да останете без секс / Thinkstock/Getty Images

Има една особеност в общуването между мъжа и жената, а именно т.нар. отказ. Не какъв да е отказ, а... от секс. Това се оказва един доста неприятен момент за отсрещната страна.

Ето и една интересна история, в която мъжът се молел за малко любов на съпругата си всеки ден, но не я получавал дълго време и затова решил да направи списък с извиненията, които тя му давала, за да избегне секса с него. За седем седмици той 27 пъти се опитал да инициира „малко романтика" със съпругата си, но извоювал само три пъти. За останалите 24 пъти направил списък с извиненията, които жена му дала.

Съпругата му често използвала оправдания, познати и сред други двойки: "Уморена съм", "Гледам филм", "Трябва да си взема душ" (но не го прави), "Пияна съм" и "Трябва да ставам рано". Сред останалите извинения са: "Мисля, че се разболявам", "Не съм на тази вълна на 100%", "Много съм напрегната от вчера", "Не ми е добре, преядох". Той ѝ изпратил по имейл списъка, докато била на командировка, отбелязвайки, че изобщо няма да му липсва.

Затова „Бърбораните" казваме: Умната жена никога не отказва секс на мъжа си директно. Тя прави така, че на него да му се отще.

Наръчник как да останете без секс
netinfo

Ето и някои от най-възможни причини, поради които една жена може да откаже секс на мъжа до себе си, както и какво може да се направи в тези случаи:

Изморена е

Тривиално и може би тъпо от гледна точка на мъжете, които доста рядко са уморени за секс. Само че е напълно възможно една жена да отказва секс, защото останалите неща в живота й са твърде изморителни. Какво е решението? Помогнете й да се отпусне. Направете й масаж, пригответе й гореща вана и любимата й вечеря, не я карайте да прави нищо. Когато е отпочинала, тя много по-лесно ще се настрои за секс. Друг вариант е да бъдете абсолютната щедрост, като посветите една нощ само на нейното удоволствие, без да я карате да прави нещо в замяна.

Отегчена е

Ако по някаква причина тя се чувства недоволна и отегчена от секса, който правите, има вероятност тя да предпочете да спрете да го правите, отколкото да започне да обяснява какъв е проблемът. Затова в този случай може да пробвате да предложите нещо ново в леглото. Ако тя види, че полагате усилия, за да разнообразите нещата, това може да я накара отново да ви допусне до себе си.

Наръчник как да останете без секс
netinfo

Ядосана е

Това вероятно е най-често срещаната причина, поради която една жена отказва секс на гаджето си. Ако сте я ядосали по някакъв начин, на нея й е много трудно да превъзмогне яда си и да скочи в леглото. И в известен смисъл ви наказва, като не ви дава нещо, което знае, че искате. Затова съветът е - разберете какъв е проблемът и се опитайте да го решите, поговорете си! Понякога дори и само признанието, че сте сгрешили, може да й е достатъчно.

Мъж събужда жена си посред нощ с чаша вода и две таблетки аспирин.
Жената:
- Това пък за какво е?
Мъжът:
- Ами, за да не те боли глава.
Жената:
- Но мен не ме боли глава...
Мъжът (сваля слиповете):
- АХАААААА!!!

Наръчник как да останете без секс
netinfo

Иска нещо

Отказът да прави секс с вас може да е начин, по който тя иска да получи нещо. Нещо, което отказвате да й дадете или да направите. И в повечето случаи става дума за нещо голямо. След като тя ви е казала, че го иска, молила ви е и ви е докарвала всевъзможни доводи, е решила да опита да ви принуди, като ви спре секса. Най-лесното е да й дадете това, което иска. Ако обаче това не е възможно, тогава ви остават два варианта - или й давате нещо подобно на това, което иска, или се опитвате спокойно и разумно да й обясните, че не е права. Ако и тези неща не сработят, пробвайте да се оттеглите и да я оставите сама да достигне до заключението, че не е права.

Наръчник как да останете без секс
netinfo

Има нужда от самодоказване

Ако по някаква причина тя се нуждае от това да докаже собствената си власт - над вас и над връзката ви, да ви спре секса изглежда като добър начин да го постигне. Една възможна причина е, че тя не се чувства достатъчно уверена в друг аспект от живота си. Решението - кажете й и й го покажете, че е добра в леглото. Ако успеете да я накарате да повярва, че е тигрица между завивките, това може да я накара да разбере, че няма какво да доказва.

Липсата на секс води до странни неща - мъж, например, опитал да прави секс с пощенска кутия. Така че бъдете внимателни с тези неща!

Наръчник как да останете без секс
netinfo

Изневерява

Това също може да е причина да не ви дава секс - тя просто го получава другаде. Разбира се, липсата на секс за някакъв период от време и като цяло промените в сексуалния ви живот не са достатъчни, за да започнете да я подозирате в изневяра. Ако имате и други причини за подозрения, освен липсата на секс, най-добре е да поговорите с нея спокойно и да й кажете за притесненията си. Ако се окажете прав, тогава е време да решите дали искате да оправите нещата или предпочитате да продължите напред без нея. Не позволявайте липсата на секс да замести комуникацията!

Ето още една история от живия живот:

Понеделник: Съпрузите си лягат заедно в леглото, мъжът започва да гали жената. "Скъпи, не днес, моля те. Толкова съм уморена..."
Вторник: Той пак се опитва да я съблазни, а тя казва: "Скъпи, много ме боли глава, хайде друг път".
Сряда: Жената моли съпруга си да й направи масаж. Той изпълнява молбата й и тя след известно време заспива. Четвъртък: Мъжът отново се опитва да прелъсти жена си. Тя казва: "Скъпи, имах много натоварен ден. Да го оставим за друг път..."
Петък историята се повтаря, този път съпругата казва: "Скъпи, една колежка имаше рожден ден. Пила съм, не ми е до това". Събота: Двамата се връщат късно вечерта от ресторант и бар и веднага заспиват.
Неделя: Съпругата казва: "Скъпи, какво ти става? Вече цяла седмица не сме правили секс!"

Наръчник как да останете без секс
netinfo

Кои обстоятелства принуждават мъжете да оставят интимната близост за друг път:

Той страда от депресия

Клиничната депресия е една от най-големите убийци на сексуално желание при мъжете. Мъже от всички възрасти, дори тийнейджъри, могат да изпитат много ниско желание за секс, когато се борят с това разстройство на настроението. Какво можете да се направи: Не забравяйте, че клиничната депресия е физическо заболяване, а не слабост на характера! Ключът тук е търпение.

Наръчник как да останете без секс
netinfo

Уморен е

Понякога след тежък работен ден човек иска само едно - да се наспи спокойно. В този случай дори и видът на любимата му красива съпруга със секси рокля и дълбоко деколте няма да предизвика у него игриви мисли. Затова не му се сърдете. И вие сте имали моменти, в които сте били толкова уморени от работа, че сте искали само да заспите. Разбира се можете и да го тормозите, да му се сърдите или пък да направите истерична сцена по повод това, че вече не го възбуждате. Но дали някой ще спечели от това?

- Ей, какви мръсници са тези мъже, една фуста не пропускат!
- Да ти кажа, моят мъж не е такъв! Той ще бъде до гола жена, ще лежи до нея и няма да я докосне.
- Не ми се вярва! Откъде знаеш?
- Зная по себе си!

Утре му предстои тежък ден

Още една възможна причина за отказ от секс, отново свързана с работата. Ако на партньора ви му предстои тежък ден, има два изхода от ситуацията. Първо - да се разсее от тежките мисли с помощта на секс (или телевизор, компютър и др.) и второ - да потъне в мисли за работата си, подготвяйки се за трудното "утре". Изборът измежду двата варианта зависи от характера на мъжа. Ако партньорът ви не смята секса за най-добрия начин да забрави за проблемите си, ще трябва да се примирите с това. Нищо няма да ви стане, ако изчакате "на сухо" един ден, нали?

Наръчник как да останете без секс
netinfo

Той е пил алкохол

Обикновено сексът и алкохолът правят добра комбинация, особено в началото на връзката. Но когато партньорите се познават добре и са заедно от дълго време, алкохолът ще има стимулиращ за секса ефект само в много малки дози. Големите количества алкохол само вредят на секса (както и на здравето). Затова не очаквайте кой знае какво от пиян (дори и леко) мъж. Дори и да е в настроение да прави секс, едва ли ще ви достави удоволствието, което търсите. По правило ако мъжът се е напил, с прибирането си вкъщи той мечтае само за едно - сън. И в никакъв случай секс.

Болен е

Да, мъжете също понякога страдат от главоболие и други заболявания. И това им пречи да правят секс. Възможно е това да е просто оправдание, но не ползвате ли и вие такива понякога? Но ако партньора ви „го боли глава" непрекъснато, време е да се замислите...

Съпругата:
- Защо докато се любим, никога не ме наричаш по име?
Съпругът:
- Защото не искам да те будя.

Наръчник как да останете без секс
netinfo

Нивата му на тестостерон са ниски

Когато човек започва да минава 40 години, нивата на тестостерон започват да намаляват, казват специалисти. Ако това се случи леко и с течение на времето, тогава човек постепенно губи сексуалната си мощ. Но понякога мъжете губят тестостерон много бързо и рязко. "Това състояние понякога се нарича като андропауза и идва със симптоми, които включват загуба на енергия, депресивни симптоми и ниско либидо. Какво можете да се направи? Нисък тестостерон е физическо състояние, което може да се лекуват от лекар. Ако подозирате, че партньорът ви изпитва някои от симптомите, свързани с андропауза, предложете му да потърси лекарска помощ и съвет.

Наръчник как да останете без секс
netinfo

Не го възбужда партньорката/съпругата му

Партньорът ви все още иска секс, но не и с вас. В най-лошия случай е възможно и да си намери любовница. Отговорът на въпроса „Какво да направя?" е прост. Не се отпускайте, просто защото връзката ви е влязла в рутинно русло или сте получили подписа му в брачния договор. Винаги бъдете във форма, поддържайте се, останете си красива и стегната. Това няма как да ви навреди.

Млада булка се оплакала на майка си.
- Мамо, откакто сам се омъжила, мъжът ми не ми обръща никакво внимание, а играе карти с приятели?
- Скъпа, като си легнете довечера му говори с термини от картите.
Легнали си вечерта и тя започнала.
- Гола деветка, качването задължително...
- Валето не е при мене.
Тя вдигнала завивката и казала:
- В тебе е, в тебе е...
- Щом ми гледаш картите, развалям играта.

Той просто не иска

Тази причина за отказ на секс също е налице, колкото и да е абсурдна на пръв поглед. Той уж е здрав и прав, не се преуморява нито на работа, нито в домакинството, има млада и красива жена, никога не е имал проблеми с потентността и все така няма, но просто не му се прави секс. Защо става така и какво да направите? Възможно е партньорът ви да е фригиден и за него най-интимното преживяване да е задушевният разговор. Ако наистина е така, а вас чисто платоничното общуване не може да ви задоволи, предстои ви сериозна борба за постигане на пълноценна връзка. Най-важното в случая е да избегнете излишните емоции и взаимните обиди и обвинения. Ако случаите на отказ от страна на партньора ви са единични, едва ли имате повод за тревога и подробни разисквания на случая.

Като извод казваме:

В живота на мъжа има четири периода:
- още не;
- вече да;
- още да;
- вече не.

Наръчник как да останете без секс
netinfo

Из форумите в нета намерихме абсурдни, смешни и нелепи причини за отказ от секс:

"Децата още са будни..." Но, докато те заспят, ще задреме и някой от партньорите, така че внимавайте с това оправдание!

Ако е около Коледа, винаги можете да се измъкнете с: "Какво ще кажеш да го оставим за догодина?"

"Не се чувствам секси" или пък „толкова съм дебела" също са сред често срещаните причини при жените.

"Току-що оправих леглото... изчакай до довечера!" Да чакаме, чакаме, колко да чакаме?!

"В хороскопа ми пишеше да избягвам да правя секс днес." А в хороскопа пише ли, че тогава може да се потърси на друго място?!

"Кучето постоянно ме зяпа", "виж колко сладко спи котката на леглото, жал ми е да я преместя" и "не искаш ли просто да си поговорим" са ни сред любимите.

А сред най-абсурдните, които намерихме, бяха: „След като вече сме женени и съм част от семейството ти....това би било кръвосмешение" и „Мила, твърде много те уважавам, за да спя с теб", „Хората по света умират от глад, а ти ми говориш за секс".

"Но нали правихме секс миналата седмица..." Понякога нещата просто опират до график, както и ти ми отказа вчера, така че аз ти казвам „Не" днес...

"Трябва да си довърша видео играта", пък е сред любимите на мъжете.

"Интересуваш се само от тялото ми... И аз съм човек!"

А като си говорим за намесата на социалните мрежи, ето и едно ново извинение: "Твърде съм яка за теб, виж само колко повече лайкове имам от теб във фейсбук и инстаграм."

Наръчник как да останете без секс
netinfo

Върнете емоцията във връзката си. Никой по-добре от вас не познава вашия партньор. Знаете какво му е харесвало в началото и какво обича да правите заедно. Стимулирайте чувствата си, така че просто да се желаете, както преди. Ако не - поне чухте десетки оправдания, които можете да приложите на партньора си.

Повече по днешната тема можете да чуете ТУК

Може да намерите още забавни теми, както и да давате своите предложения на фейсбук страницата ни Бърборани