Николай Радев: Държавата трябва да дари на Общината акции от Панаира
Николай Радев: Държавата трябва да дари на Общината акции от Панаира / снимка: DarikNews.bg, архив
Николай Радев за бъдещето на МПП, Летище Пловдив и тепетата в града
79659
Николай Радев за бъдещето на МПП, Летище Пловдив и тепетата в града
  • Николай Радев за бъдещето на МПП, Летище Пловдив и тепетата в града

Продажбата на държавните акции на „Международния панаир Пловдив“ е поредният пример за това, как държавата се отказва от дейности, които биха могли да й бъдат печеливши. Това заяви пред Дарик водачът на групата общински съветници от БСП Николай Радев.

Той бе категоричен, че ако все пак се стигне до продажбата акции, държавата трябва да дари сериозен пакет от тези акции на Община Пловдив, а останалите да се разпределят по преценка.

Общината трябва да има възможност за влияние над тази емблематична част от града ни и това дарение би защитило дяловете й от една страна, и интересите на Пловдив от друга, коментира Радев.

Той коментира и вижданията си, относно развитието на Летище Пловдив. Според Николай Радев, създаването на пловдивският аеропорт като карго летище ще създаде условия за привличане на големи инвеститори.

За мен държавата може да развие летището като един голям карго център, който да свързва Изтока с Европа. По този начин Пловдив ще заеме стабилна позиция на транспортната карта, категоричен бе Радев.

Що се отнася до облика на пловдивските тепета, той бе категоричен, че трябва да се запази автентичният им вид.

Колкото по-голяма е намесата в изграждането на нова инфраструктура по тепетата, толкова по-негативно ще се отрази на качеството на живот на пловдивчани, заяви Радев. Според него, градът ни страда от липса на зеленина и е необходимо да се предприемат стъпки по-скоро към облагородяването на зелените площи.