Софиянец става заместник на шефа на полицията
Софиянец става заместник на шефа на полицията / Dariknews.bg, архив

Комисар Николай Викторов Спасов става заместник - директор на Областна дирекция на МВР – Варна, съобщиха от полицията. Той е роден на 18.03.1978 г. в гр. София.
Завършил е висшето си образование в "Университета за национално и световно стопанство" – София със специалност "Икономика и управление", образователно - квалификационна степен "бакалавър", а по-късно взима магистърска степен в специалността "Публична администрация".

Преминал е обучение в Академията на МВР за срок от една година. На работа в Министерство на вътрешните работи постъпва през 2008 г. на длъжност разузнавач I степен в сектор "Противодействие на криминалната престъпност" към Осмо районно полицейско управление при Столична дирекция на вътрешните работи. Продължава своето кариерно развитие в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", а след това е назначен за началник на криминална група в полицейски участък към Осмо районно полицейско управление при Столична дирекция на вътрешните работи.

Последно е заемал длъжността началник на група "Престъпления против собствеността" при Първо районно полицейско управление на Столична дирекция на вътрешните работи.