Как да заблудим околните, че сме умни (ВИДЕО)
Как да заблудим околните, че сме умни (ВИДЕО) / Снимки: Thinkstock/Getty Images

За всички наши теми и видеа до момента, както и предложения за нови, посетете фейсбук страницата ни Бърборани!

Всеки ден на всички ни се налага да общуваме с много и различни хора. Но едно от най-трудните неща при общуването е да прикрием, ако сме прости.

Знаете добре, че по дрехите посрещат, а по ума изпращат. Затова с капацитета може да изчакате, но за облеклото никакви компромиси. Ако трябва да отидете на важна среща, облечете се стилно и елегантно. Колкото по-малко ярки и крещящи неща има по вас - къси поли и големи деколтета, толкова по-добре.

Никога не пренебрегвайте хигиената! Чистата коса, кожа и нокти са първото нещо, което създава добро впечатление, без значение дали сте на интервю за работа, или излизате набързо до магазина.

Винаги бъдете с изпрани и изгладени дрехи. Често ви се струва, че повечето дрехи от сушилника нямат нужда от гладене, но не е така. Прекарайте само няколко минути с ютията над тях и ще се убедите в огромната разлика.

Все пак винаги се обличайте според случая и отделяйте време за това!

Ако костюмът е прекален за длъжността, която изпълнявате на работното място, то заменете с ежедневна рокля и спортно-елегантно сако, за да излъчвате професионализъм.

На всички официални събития показвайте уважение към присъстващите, обличайки нещо изискано. А това означава - без прекалено изрязано деколте и с дължина не по-високо от средата на бедрата.

Как да заблудим околните че сме умни (ВИДЕО)
netinfo

Бельото не трябва да бъде видно в никакъв случай, независимо ниската талия на долната част или прозрачността на горната. Съобразявайте и кои са подходящите тонове.

Избягвайте дънките и тениските, те са прекалено безлични и автоматично ви смесват с тълпата.

Освен това хората често бъркат и се къпят с някакъв сладникав аромат, който е прекалено натрапчив и направо отблъсква околните. Къпете се редовно, но с вода и се пръскайте умерено!

Освен това много по-интелигентни ще изглеждате, ако си сложите очила, но не слънчеви, разбира се, а такива, които ще ви направят визията тип „завършила съм Харвард и обичам да чета гола". Само ако сте направили грешка и сте си поръчали такива с диоптри, се постарайте да си запомните пътя и разположението на мебелите, за да не се спънете.

Как да заблудим околните че сме умни (ВИДЕО)
netinfo

- Колко ти е IQ-то?
- Нямам IQ, имам Скайп!

- Вчера си направих тест за интелигентност.
- Е, какъв е резултатът?
- Всичко е наред, резултатът е отрицателен.

Усмивката, езикът на тялото, езикът на речта, жестовете и разбира се, интелектът допринасят за добрите маниери. Затова ето няколко съвета как да се държите, за да изглеждате умни в различни ситуации.

Как да сме умни и интелигентни в ежедневието

Не забравяйте да си изхвърлите дъвката преди срещата! Ужасно е отблъскващо и просташко някой да мляска пред вас, а не дай си Боже да направи и балонче.

Как да заблудим околните че сме умни (ВИДЕО)
netinfo

Ако пък са ви сервирали кафе, отпивайте го бавно и без никакви звуци. И не забравяйте да си вдигнете кутрето, много е изискано!

Да не забравяте и колко е важно да парадирате, че можете да четете (дори да не можете). Особено ако е някой класик или пък ако книгата е за някаква сложна материя. А вътре какво има скрито, не е толкова важно, стига да не ви хванат.

Слушайте класическа музика и се постарайте всички около вас да чуят коя симфония на Бетовен звучи.

Най-опасният момент, в който може да проличи, че сте прости, е разговорът. Така че бъдете внимателни и нащрек!

Ето и някои ситуации от живота:

Кое е по-далече: Лондон или Луната?
- Абе, ти да виждаш някъде Лондон?!

- Как се пише правилно, Иран или Ирак?
- Това са различни градове.

И не забравяйте, че докато говорите, не трябва да ръкомахате, да викате, да се смеете гръмогласно, да бухате дружелюбно някой, докато му обяснявате нещо.

Как да заблудим околните че сме умни (ВИДЕО)
netinfo


Как да изглеждаме умни в социалните мрежи

Всички се забавляваме на клипчетата със сладки кученца и котенца, мръсни вицове, голи мацки и издънки из нета, но да не забравяме, че поведението ни в социалните мрежи също може да покаже що за човек сте и да ни вкара в лоша светлина. Затова ето няколко съвета как да изглеждаме в социалните мрежи:

Правете се, че четете новините. Споделяйте статии на претенциозни издания, още по-добре е, ако са на чужд език. Пускайте постове по актуални политически или икономически теми.

Правете се, че четете книги. Вече стана ясно за тази подробност, но е важно да се демонстрира и в социалните мрежи.

Много е класно да споделите снимка на новите си книги или да публикувате случайно избран цитат на книгата все едно много ви е впечатлил.

Позьорските статуси. Като ще се правите на умни, правете го докрай. Намерете факти, които 99% от приятелите ви няма да знаят и ще ви отличат. Например: "Всяко пето дете в Ирак е с IQ 160".

Как да заблудим околните че сме умни (ВИДЕО)
netinfo

Как да сме умни в работата

Когато влизате в помещение, поздравявайте присъстващите. Поздравът трябва да бъде насочен към цялата група, без значение дали познавате някого или не. Това е признак на добра култура и интелигентност.

Внимавайте с началото на деловия разговор и винаги говорете на „Вие", освен ако не сте се уточнили нещо друго.

Винаги повтаряйте много бавно последното чуто изречение все едно го обмисляте сериозно и слушате внимателно събеседника си.

Признак на висок интелект е да използвате и сложни думи. И както се казва: Ако не можеш да ги смайваш с блясък, объркай ги с безсмислици.

Ако все пак кажете някоя глупост, спокойно! Не се паникьосвайте и не се опитвайте да я прикривате. Насладете й се!

Винаги придружавайте думите си с онагледяване, когато е възможно - правете подробни презентации и сложни диаграми, всички ще са възхитени от вас.

- Защо си така тъжна, скъпа?
- Във фирмата са отхвърлили молбата ми за работа.
- И защо?
- Накрая на CV-то пишело: "Не попълвайте", а аз съм написала: "Добре."

Как да заблудим околните че сме умни (ВИДЕО)
netinfo

Как да изглеждаме интелигентен и добре на първа среща с жена

Постарайте се прическата ви да е представителна. Това не означава да се залижете и да се правите на рок звезда. Единственото необходимо е да изглеждате спретнат. Ако имате твърде големи брада или мустаци, избръснете ги.

Ще изглеждате по-интелигентен, ако сложите риза и дълги панталони.

Ще минете за по-несериозен или глуповат, ако съчетавате цветен потник с крещящи къси гащи.

И не забравяйте обувките - не трябва да са джапанки, чехли и т.н.

А в общуването се постарайте да покажете добри обноски, бъдете кавалер и изслушвайте дамата си.

Как да заблудим околните че сме умни (ВИДЕО)
netinfo

Как да изглеждаме интелигентен и добре на първа среща с мъж

Изкъпете се, не прекалявайте с грима, защото така може да изглеждате по-простовата.

Ще изглеждате по-умна, ако заложите на класическо облекло, например стандартна рокля.

Не прекалявайте с токчетата, защото понякога и палавите платформи могат да накарат мъжа да не ви възприема сериозно и да ви сметне за по-лековата и глупава.

Относно поведението - бъдете истински дами, дръжте се изискано и на ниво. Не прекалявайте с бърборенето, защото можете да проявите интелигентността си и по друг начин, а не да надуете главата на мъжа и той да иска да си тръгне веднага.

Внимавайте от напрежение на първата среща да не се напиете, защото тогава всичките обноски и целия ви наличен капацитет "отиват на кино".

И внимавайте да не стане:

- Защо мъжете ги е страх от нас? Какво може да им направим? Да им развалим настроението, да им прецакаме живота...и това е!

И един съвет от нас:

Не превръщайте това да си умен в поза. Не е нужно всички да знаят коя книга четете в момента, какво образование сте завършил или множеството курсове, които посещавате или колко езика знаете. Нека това си е за ваша употреба, а пък когато се наложи, всичко това просто ще си проличи!

Цялата рубрика може да чуете на Radio.DarikNews.bg

Как да заблудим околните че сме умни (ВИДЕО)
netinfo