Над десет са номинациите за кандидат кмет от БСП
Над десет са номинациите за кандидат кмет от БСП / DarikNews.bg, архив

Над десет са номинациите, направени от основните партийни организации на БСП, за кмет на Стара Загора. Всеки един от предложените трябва да заяви дали желае кандидатурата му да бъде обсъждана, а окончателните имена ще станат известни в края на юни, коментира общинският лидер на партията Валя Бонева.

По решение на Националния изпълнителен съвет на БСП местната конференция трябва да се проведе в периода юли-август. На нея трябва да се вземе решение за окончателната подредба на листата за общински съветници, както и за кандидатите за кмет. Вероятно в Стара Загора партийният форум ще се проведе през месец юли.

По информация на Дарик народният представител Георги Гьоков, председателят на групата на БСП в местния парламент Борис Боричев, бившият областен управител Живка Аладжова, председателят на Общинския съвет на БСП Валя Бонева, Христо Христакиев, д-р Мариус Кирков, д-р Стефан Шишков, Енчо Енев, Мариана Пенчева, са част от номинациите на местните социалисти за кандидат кмет на Стара Загора.

Над 120 били предложените имена, които ще се обсъждат за общински съветници. В началото на април в интервю пред Дарик Валя Бонева коментира, че старозагорци имат нужда от силно представителство на левицата в Общинския съвет, „защото в крайна сметка всичко онова, което се случва във всяка една сфера на живота в Стара Загора е в резултат на решенията на Общинския съвет. Така че ако ние нямаме сериозно представителство в него, няма как да влияем на политиката, която се провежда. И от тази гледна точка идват и амбициите ни за максимално увеличаване на броя на общинските ни съветници".