Миков: Няма да се откажем от искането си за яснота за случилото се в КТБ
Миков: Няма да се откажем от искането си за яснота за случилото се в КТБ / снимка: БГНЕС, архив

„Президент, премиер, правителство, БНБ, парламентарна комисия и отделни анализатори постоянно превъртат факти и си прехвърлят взаимно вината за случилото се в КТБ. Всички искат яснота, но никой не я дава". Това написа във Фейсбук профилa си председателят на НС на БСП Михаил Миков.

По думите му призивът на премиера днес всичко да се разсекрети, за да се успокои обществото, показва, че е силен на думи.

Според него обаче остава да видим какво ще направи министър-председателят по този въпрос практически. „Вече няколко пъти призовавам президента Плевнелиев да разсекрети стенограмите от всички онези консултации за КТБ и необходимостта от заем от МВФ, които той свикваше в периода юни-юли 2014 г.", припомня лидерът на левицата.

Миков подчерта, че ако има нещо, в което президентът да е бил последователен в своя мандат, то това явно ще бъде желанието му тези разговори да останат завинаги тайна за българското общество.

„Защото, съобщи ми г-н Плевнелиев в един свой отказ, стенограмите "не представляват служебна информация, при която надделява общественият интерес", казва още председателят на БСП.

Миков обаче е категоричен, че БСП няма да се откаже и днес той е поискал отново писмено да му бъде предоставен достъп до стенограмите.

„Мисля, че е право на всички да видят кой каква позиция е имал по въпроса с КТБ. Мисля, че в тях всеки българин ще намери своя отговор", подчерта той.