Социалистите в Кърджали започнаха разговори за издигане на обща кандидатура за кмет, извън ДПС
Социалистите в Кърджали започнаха разговори за издигане на обща кандидатура за кмет, извън ДПС / netinfo

Започнаха разговорите за издигане на обща кандидатура за кмет на Кърджали, съобщи председателят на Областния съвет на БСП Георги Кючуков. По думите му вече са проведени срещи с ДСБ и е постигнато принципно съгласие. Демократите обаче поставяли условие издигната личност да има обществен авторитет, а идеята за обща кандидатура да бъде подкрепена от максимален брой политически формации.

Имало е и контакти с представителите на партията на Корман Исмаилов – „Народна партия „Свобода и достойнство”.Сега те трябва да насрочат срещата между ръководствата на двете формации в Кърджали.

В края на тази седмица предстои разговор и с АБВ, съобщи Георги Кючуков. „На този етап се опитваме да получим съгласие за идеята за обща кандидатура за кмет. За конкретни имена е още много рано да се говори”, коментира областният лидер на БСП.

Социалистите считат, че обединяването на партиите извън ДПС около един претендент за кмет на Кърджали ще позволи да бъде разбит политическия монопол в общината. Според тях всяка от политическите формации трябва да участва в местните избори през тази есен със собствена листа за общински съветници. В БСП считат, че общия кандидат за кмет трябва да е равноотдалечен от всички политически сили, да има управленски качества и широка обществена подкрепа.

 

„Знаем за позицията на ГЕРБ да участват със собствена кандидат за кмет, за това ще разговаряме с тях на по-късен етап. Надяваме се дотогава да разберат, че по този начин само ще помогнат на ДПС. Все още вярвам, че това не е тяхната цел. В крайна сметката фактите ще докажат дали има сътрудничество между ГЕРБ и ДПС.”, коментира Георги Кючуков.