ДАНС провери университетската болница „Св. Георги” в Пловдив
ДАНС провери университетската болница „Св. Георги” в Пловдив / sxc.hu
д-р Петър Москов:
79945
д-р Петър Москов:
  • д-р Петър Москов:

Служители на ДАНС са извършили документална проверка в Университетската многопрофилна болница „Св. Георги” в Пловдив, потвърдиха за Дарик от пресцентъра на здравното заведение.

Двама служители на ДАНС дойдоха със заповед за проверка по съвсем нормален начин. Става въпрос за рутинна проверка на търговската дейност на болница за двегодишен период от време за 2013 и 2014 г., добави изпълнителният директор на здравното заведение проф. д-р Карен Джамбазов.

По думите му е нямало институция, която до този момент да не е проверявала УМБАЛ и няма нищо необичайно в проверката на ДАНС.

Заповедта за извършване на проверката е с дата 13 май 2015 г., като срокът за изпълнение е 18-22 май. От лечебното заведение информират, че са предоставени всички изискани документи и справки и е оказано пълно съдействие на длъжностните лица от ДАНС.

Повече информация за хода и резултатите от проверката могат да дадат само компетентните органи след нейното приключване, заявиха проф. д-р Карен Джамбазов и икономическият директор Момчил Мавров.

Проверената от ДАНС университетска болница „Св. Георги” в Пловдив е една от болниците в страната с най-тежки задължения. Това съобщи по-късно днес, в кулоарите на парламента министърът на здравеопазването Петър Москов. От медиите ресорният министър разбра за акцията на службите.

„Нямам информация. Казвам го с ръка на сърцето”, лаконичен беше министърът относно проверката. „ДАНС не са длъжни да ме информират, те си действат по собствена информация и канали. Ще се информирам и ако има нещо, което може да бъде публично ще ви информирам”, обеща Москов.

„Това е болница с едно от най-тежките и сериозни задължения. Ръководството там претърпя доста промени в последните месеци, има нов председател на борда на директорите”, заяви още здравният министър.