Цветан Василев ще бъде разпитан за КТБ в момента, в който бъде екстрадиран, ако бъде екстрадиран от Сърбия". Това заяви в предаването „Комбина" по Нова телевизия главният прокурор Сотир Цацаров.

Обвинител №1 за пореден път отхвърли искането на адвоката на Василев това да стане чрез видеоконферентна връзка.

БНБ обвини медиите за банковата криза през 2014-а

По думите на Цацаров законът е конструиран така, че прокуратурата не може да повдигне обвинение на управителя на БНБ Иван Искров за КТБ.

„Квесторите са получавали определени указания от ръководни лица от БНБ, но квесторите нямат указания от Иван Искров как да процедират с влогове с лихви от типа на 9,8%. Иван Искров или който и да е управител на БНБ няма правомощията да контролира и управлява банковия надзор", коментира Цацаров.

Главният прокурор отново заяви, че прокуратурата смята за незаконно превръщането на депозитите с преференциални условия в обикновени, което позволи тяхното изплащане. Това се случи по време на управлението на квесторите, назначени отново от БНБ.

Появи се видео, в което Иван Искров и Цветан Василев пеят заедно

Без отношение към юридическата страна на скандала КТБ бил и вече прочутият дует на Цветан Василев и Иван Искров, който неотдавна мистериозно изтече. „Не оправдавам нито Искров, нито Василев - били на празник, пели. Очевидно е, че щом са пели по този начин, са имали някакви доста близки отношения", коментира той.

"Няма наказателна отговорност за това да пееш с Цветан Василев, няма наказателна отговорност и за това да пееш с Иван Искров. От моя гледна точка не е коректно да изстрелваш в публичното пространство такива клипове. Василев може да е обвиняем, но и той има права и той като всеки български гражданин", добави Цацаров.

Той отрече да е човек на ДПС. И на ГЕРБ.

Източник: Novanews.bg