Шварценегер се завръща като Конан Варварина
Шварценегер се завръща като Конан Варварина / снимка: БГНЕС, архив

Тридесет и три години след като изпълни главната роля във филма "Конан Варварина", донесла му световна слава, и 31 години след продължението "Конан Разрушителя", екшън актьорът и бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер отново ще пресъздаде магията на оригиналната лента, пише сп. "Пийпъл".

Арнолд Шварценегер потвърди участието си в още два "Терминатора"

67-годишният Шварценегер лично е потвърдил, че феновете отново ще го видят в образа на прочутия персонаж. Актьорът е споделил, че от 20 години прави опити да убеди "Юнивърсъл пикчърс" да поднови поредицата за Конан, но от компанията не са били особено ентусиазирани.

Новото ръководство на студиото обаче е предложило на Арнолд Шварценегер да се завърне за поредното приключение. За проекта беше съобщено за пръв път през 2012 г., но натовареният график на екшън звездата досега не позволяваше той да бъде осъществен.

Актьорът не крие, че е поласкан от офертата. Шварценегер казва, че за него е голяма част да бъде поканен отново да изпълни култовата роля, въпреки възрастта си.

Продуцентът и съсценарист Крис Морган на свой ред е заявил, че изключително се вълнува, че ще работи по проекта. Морган е пояснил, че новата лента, озаглавена "Легендата за Конан", няма да бъде преработка на оригиналния филм "Конан Варварина" (1982), нито негов спин-оф, а ще бъде негово продължение.

Източник: БТА