Блатер отказа да поеме отговорност, не можел да контролира всички
Блатер отказа да поеме отговорност, не можел да контролира всички / netinfo

Президентът на ФИФА Сеп Блатер отказа да поеме отговорност за корупционния скандал, който разтърси световната централа. Блатер откри 65-ия конгрес на ФИФА, а думите му бяха очаквани с огромен интерес заради разкритията за корупция сред най-висшестоящите служители на централата.

Президентът на УЕФА Мишел Платини призова Блатер да подаде оставка, но швейцарецът явно няма такова намерение и на петъчното гласуване ще се бори за нов мандат начело на ФИФА.

Откриването на конгреса бе тържествено, а първите думи на Блатер далеч не кореспондираха с огромния скандал.

Блатер отказа да поеме отговорност не можел да контролира всички
netinfo

"Скъпи приятели на футбола, не беше ли това една прекрасна демонстрация? Флаговете на феърплея, флаговете на Обединените нации и Флагът на МОК. Тази вечер ние всички сме обединени за откриването на 65-ия конгрес на ФИФА", каза първоначално Блатер, който след това все пак говори за случващото се, но без да поеме някаква вина.

"Това са тежки времена за ФИФА. Те хвърлят тъмна сянка върху футбола и върху конгреса. Сделки на единични хора доведоха до срам за футбола", обясни Блатер.

"Знам, че много хора ме смятат за отговорен за корупцията и за даването на Световните първенства на Русия и Катар. Но аз не мога да контролирам всеки", коментира той.

Блатер отказа да поеме отговорност не можел да контролира всички
netinfo

"Не можем да позволим да се случват такива неща във футбола. това трябва да спре. Важно е да върнем доверието върху нашата организация", допълни босът на световната централа.

Повече за скандала четете в Gong.bg