На финала за Купата на България фенове издигат плакати за Гърмен
На финала за Купата на България фенове издигат плакати за Гърмен / снимка: БГНЕС, архив
На финала за Купата на България фенове издигат плакати за Гърмен
80160
На финала за Купата на България фенове издигат плакати за Гърмен
  • На финала за Купата на България фенове издигат плакати за Гърмен

На финала за Купата на България между отборите на Левски и Черно море, футболни фенове с плакати ще демонстрират подкрепа за Гърмен. „Очаквам да има послание. Всяка публика да го определи самостоятелно", съобщи в интервю за Дарик Димитър Ангелов - Дучето. Организатор на инициативата е Сдружението на българските футболни привърженици, в което членуват запалянковци от различни отбори. В отговор на обвиненията на лидера на Движение 21 - Татяна Дончева, че футболните агитки били пращани от държавата в Гърмен, Дучето отговори, че никой не им е нареждал. „Тази, която говори за мен, ми е била на гости, но не е ползвала моите услуги", заяви той.

Междувременно в Деня на Ботев - 2 юни, се очаква да има демонстрация в Гърмен. Участие в нея вече заявиха различни организации на футболни фенове.

"Това е националното сдружение на футболните привърженици. Там членуват както привърженици на ЦСКА, така и на Левски, и на Локомотив София, и на Локомотив Пловдив, и на Славия, и на Ботев Пловдив, и на Черно море, на Спартак, Нефтохимик Бургас, Пирин Благоевград. Ние не ходим там, защото ни нарежда някой, на нас няма кой да ни нареди. Точно този, който говори за мен, ми е бил на гости, но не е ползвал моите услуги, а можем да я наречем направо Тази", коментира Димитър Ангелов.

Стига да имам възможност, защото е работен ден, ще направя всичко възможно, за да отида, допълни той и представи своята гледна точка за случващото се в Гърмен:

„Проблемът, както в Гърмен, така и навсякъде, е един единствен. Нашата родина трябва да започне да бъде държава за всички нейни граждани. Не да гледа на тях като на електорат, а да гледа като на данъкоплатци. Всеки има право да иска от държавата, но първо трябва да даде. За да се случи това нещо, трябва да има ясни правила и тези правила да се спазват. Ето в Гърмен, арестувайте тези, които създадоха проблемите, след това арестувайте онези, по чиято вина бяха предизвикани. Кой има ползва от това, което става в Гърмен? Единствено онези, които ни мачкат, лъжат, съсипват. Защо е необходимо да го има това? Защото в едно нормално общество такива, като госпожата и господина, дето знаят всичко и кой, защо, няма да ги има. Защото в това общество, което е обществото на „Кой"... Тя знаела кой ми плаща! Тя знаела кой ми нарежда! Ами кой е Кой? Всички знаете! Вие сте Кой! И дамата, и господинът! Това е Кой! Те са Кой", каза разпалено Дучето.

„Аз отивам, защото обичам родината, защото съм българин. Там, където съм аз, партийно знаме няма, няма шал на ЦСКА, няма фланелка на ЦСКА. Аз ходя и на мачове на Лудогорец, но със знаме „Сите българи заедно", защото Лудогорец е български клуб, защото юношите на ЦСКА играят в Лудогорец. Ние всички да се чудим откъде ги има тези 56 млн. борч и после държавата да ми ги опрощава. Защо трябва да ми ги опрощава? Защото позволиха да ги има тези. Всички знаят, че има проблем, защо позволиха тази гонорея да се разрасне? Същото е и с държавата. Няма я! Аз имам родина! Нека да докажат, че има държава онези", допълни Димитър Ангелов - Дучето.