Стотици търновчета се включиха в спортния празник на СК Болярчета
Стотици търновчета се включиха в спортния празник на СК Болярчета / снимки: DarikNews.bg

Спортен клуб „Болярчета” награди с купи, грамоти и медали своите футболисти днес. Празникът премина под мотото „Играем, за да се забавляваме 2015”. Момчетата, момичетата, треньори, родители и спомоществуватели се забавляваха заедно в продължиние на два дни в един от големите спортни комплекси във Велико Търново.

В кулминацията на тържеството се включиха министърът на спорта Красен Кралев, кметът на старата столица Даниел Панов, народният представител и член на Изпълнителния комитет на БФС Камен Костадинов, областният управител проф. Пенчо Пенчев, главният спонсор на клуба Петър Христов. Официалните гости станаха свидетили на връчването на много награди на малките спортисти. Всички присъстващи бяха поздравени от мажоретките от детска градина „Соня”, облечени в стилни костюмчета във виолетово и бяло.

„Велико Търново ще продължава да бъде спортен град”, каза кметът Даниел Панов и пожела на малките футболисти да станат шампиони.

Президентите на клуба Десислав Божков и Николай Колев връчиха на министър Кралев фланелка на клуба. Такава имаше и за Борислав Досев – един от хората, които стоят най- близо до малките футболисти. От „Болярчета” отличиха също директорите на ЦДГ „Соня” и СОУ „Вела Благоева”, съответно Жаклин Павлова и Ангел Янчев, които лично уважиха празника на своите възпитаници. Купи и грамоти ще има и за останилите шест детски градини и четири училища, в които великотърновският клуб развива дейност.

Стотици търновчета се включиха в спортния празник на СК "Болярчета"
netinfo

СК „Болярчета” е основан през 2011 г. с първоначалната идея да обхваща организирано спортисти на възраст между 3 и 7 г. Към момента на основаването в страната няма друг клуб, ориентиран изцяло към толкова малки деца. Днес в СК „Болярчета” тренират над 400 момчета и момичета от Велико Търново, Горна Оряховица и Дебелец. През миналата година е създаден Обществен съвет за подкрепа на СК „Болярчета”, който работи за основната цел клубът да стане футболна академия със своя база. На днешния празник стана ясно, че вече има набелязан за целта терен и че е въпрос на време осигуряването на средства.

Клубът изпрати силна година. Малките футболисти спечелиха категорично първенството на Футбол 5 възраст за Великотърновска и Габровска област. Индивидуални награди са печелили Деян Бонев, Кристиан Тодоров и Радослав Найденов.