БСП против предлаганите промени в Закона за защита при бедствия
БСП против предлаганите промени в Закона за защита при бедствия / Дарик Враца
БСП против предлаганите промени в Закона за защита при бедствия
80636
БСП против предлаганите промени в Закона за защита при бедствия
  • БСП против предлаганите промени в Закона за защита при бедствия

„Предлаганият от Министерски съвет Закон за изменение и допълнение на Закона за защита при бедствия ще предизвика голямо неудовлетворение, не отговаря на очакванията и не решава проблемите", коментира днес във Враца народният представител от БСП Георги Божинов.

По думите на Божинов БСП ще гласува против, а той заедно с Корнелия Нинова са натоварени с изготвянето на контрапредложения, които да бъдат включени в законопроекта. Едното ще тях ще касае реда за определяне на бедността. Ще бъде направено и предложение по пропусната тема в Законопроекта на МС - а именно загубените домове. „Говори се само за възстановяване на щети, а не се говори за загубените домове, имот и животни. А това са най-драматичните щети", коментира още Божинов.

От БСП ще предложат и създаването на специални центрове, в които да бъдат приютявани временно пострадали граждани, не само от бедствия и наводнения, а и при други проблемни ситуации като производствени аварии. Центровете трябва да бъдат оборудвани, да се подържат в постоянна готовност, пазени и съхранявани от общините.