Позиция на Общинския съвет на БСП - Павел Баня
Позиция на Общинския съвет на БСП - Павел Баня / БСП

Общински съвет на БСП-Павел баня категорично възразява и се противопоставя срещу Решение № 218/19.06.2015 г. на ОИК-Павел баня за прекратяване предсрочно правомощията на Общински съвет-Павел баня като счита същото за противозаконно и прието под влияние на нереализирани лични амбиции от председателката на ОИК в лицето на Цанка Христова.

"Не считаме за нормално членовете на ОИК-Павел баня от квотата на БСП да не бъдат уведомявани за заседания на ОИК, а взетите решения и подмяната на членове в състава на ОИК да бъдат узаконявани от председателя на Комисията в състав и вид удобен за нея и преди всичко, състоящ се от бивши и настоящи служители от Общинска администрация, с хора, които под една или друга форма са зависими от моментните си длъжности и получавани възнаграждения чрез община Павел баня.

За всички нас буди недоумение факта как така един човек, който е назначен в състава на Общинската администрация с подписа на кмета на община Павел баня е в състояние да сменя, подменя и узаконява решения от името на ОИК, освобождавайки избрани общински съветници?!
Общински съвет на БСП-Павел Баня се противопоставя на опита за налагане на диктатура и еднолично управление в Община Павел баня с изпълнител председателя на ОИК при положение, че близо три години преди това същото лице си е затваряло очите за неща, които сега се опитва да прехвърли върху други хора", се казва в писмо, разпространено до медиите.

От Протокола на заседанието, проведено на 19.06.2015 г. става видно кои са упълномощените представители на ПП присъствали на заседанието на ОИК-Павел баня. От същия този Протокол става ясно, че на него присъства и предишния председател на ОИК-Павел баня, а сега зам.кмет на община Павел баня от квотата на ПП ГЕРБ. Отчитайки направените промени в състава на ОИК-Павел баня в присъствието на подбран състав от членове на същата изразяваме своите притеснения и подозрения за упражнен натиск при вземането на решения под пряката диктовка на председателя на ОИК и управляващата в момента партия.

Ето защо считаме за удачно Цанка Христова да бъде отзована като председател на ОИК-Павел баня от този, който я е предложил или да подаде своята оставка от длъжността, която заема като заедно с това се оттегли от състава на ОИК в едно с всички, които са пряк и директен конфликт на интереси в името на Община Павел баня и нормалните взаимоотношения между общинските институции, се казва още в писмото.