Загорка Зелен Фонд търси проект за пестене на вода или енергия до 31 август
Загорка Зелен Фонд търси проект за пестене на вода или енергия до 31 август / netinfo

За пета поредна година Загорка АД ще реализира най-добрата идея в реална среда

„Загорка Зелен Фонд" има три фази. До 31 август на сайта на компанията, www.zagorkacompany.bg, всеки може да сподели своята зелена идея, като попълни специално създадената уеб форма, с която може да изпрати файл с описание на своя проект. Основният фокус на тазгодишното издание на инициативата е насърчаване на новаторски проекти, насочени към пестене на природни ресурси в населени места. Инициативата, организирана от Загорка АД, се провежда под формата на публичен конкурс, насочен към подпомагане устойчивото развитие на Стара Загора и региона, където ще се реализира проектът-победител. Сред новите партньори на кампанията „Загорка Зелен Фонд" от тази година са Нов Български Университет и природозащитната организация WWF България.

В следващата фаза на конкурса, от 01 до 15 септември, авторитетно жури ще оцени най-добрите предложения. Сред неговите членове са представители на „Загорка" АД, WWF България, местната власт и областна администрация на град Стара Загора, медийна група Нетинфо и представител на ОДФ - Стара Загора.

В последната фаза на кампанията чрез онлайн гласуване, публиката ще избере населеното място в Старозагорски регион, където Загорка АД да реализира проекта-победител. Победителите ще бъдат обявени на специална церемония през втората половина на месец септември.

Авторът или авторите на идеята-победител ще получат парична награда в размер на 10 000 лв., като „Загорка" АД ще реализира със собствени средства проекта им в реална среда, в размер до 50 000 лв.

От 2014 г. в конкурса освен неправителствени организации, могат да участват и физически лица. До сега по линия на „Загорка Зелен Фонд" компанията е предоставила безвъзмездно над 300 000 лв. за развитието на местната общност на Стара Загора и региона.

Всичко най-интересно от фазите на конкурса, може да следите на официалната фейсбук страница на кампанията, която може да намерите тук. Още полезна информация може да научите тук.

"Загорка Зелен Фонд" търси проект за пестене на вода или енергия до 31 август
netinfo