Финансистът Валентин Димитров е кандидатът на БСП за кмет на Генерал Тошево
Финансистът Валентин Димитров е кандидатът на БСП за кмет на Генерал Тошево / личен архив

Валентин Вълчев Димитров е кандидатът на БСП за кмет на Генерал Тошево. 36-годишният финансист бе избран на общинска конференция на социалистите в добруджанския град. Номинирани са били трима кандидати – бившият областен управител Недко Марчев, настоящият зам.-кмет Георги Георгиев и Димитров. Достигнало се е до балотаж, на който Димитров е спечелил с един глас преднина пред Георгиев.

Валентин Димитров е роден в Генерал Тошево и е завършил Стопанската академия в Свищов, магистърска специалност  „индустриален мениджмънт”. 6 години е работил във Великобритания като супервайзър в земеделието, а от 2009 година е гл.експерт по финанси в община Генерал Тошево. Димитров е безпартиен, издигнат от БСП.

Листата за съветници се води от сегашния кмет Димитър Михайлов, втори е Недко Марчев, трети – председателят на ОбС Владимир Начев, а четвърти – Георги Георгиев. Валентин Димитров е девети поред, но по думите му това не е окончателната позиция за него и след разговори в щаба той очаква промяна.

Определено ще бъде интересен сблъсъкът между мен и кандидатът на ГЕРБ Ивайло Манушев /б.р. в момента – зам.-областен управител/, но в крайна сметка избирателите ще решат, коментира Димитров. Той добави, че двамата с Манушев се познават добре, заедно са израснали и са работили в общината, когато Манушев бе зам.-кмет на Ген. Тошево в продължение на три години.

„Управленската ни програма все още не е написана, но ще стъпим върху приетия Общински план за развитие до 2020 година и Интегрирания план за градско възстановяване и развитие. Целта ни е да надградим започнатото и Ген.Тошево да се превърне в добър град за живеене”, подчерта Валентин Димитров.