Министър Ангелкова се надява догодина да има категоризация на плажовете
Министър Ангелкова се надява догодина да има категоризация на плажовете / снимка: БГНЕС, архив
Министър Ангелкова се надява догодина да има категоризация на плажовете
80753
Министър Ангелкова се надява догодина да има категоризация на плажовете
  • Министър Ангелкова се надява догодина да има категоризация на плажовете

Надявам се догодина да има категоризация на плажовете. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в „Седмицата" на Дарик. Тя обясни, че от следващата година концесиите на плажовете ще бъдат прехвърлени от Министерство на регионалното развитие и благоустройство към Министерството на туризма, като в момента се проучва опитът на конкурентите и другите държави. Ангелкова обясни, че в повечето държави плажовете са категоризирани, защото няма еднакъв интерес към тях, но това не винаги е обвързано с по-висока цена. Тя допълни, че ако част от плажовете се поддържат и почистват от хотелите и това влиза в цената на общата им услуга, не е задължително да има скок в цените.

„Категоризирането не винаги е обвързано с по-висока цена, защото ако част от плажовете се обслужват от хотелите и те си отговарят за тяхната поддръжка и почистване и по някакъв начин включат цената в общата услуга, тогава вече се продава по друг начин", каза Ангелкова.

Друг акцент от работата на ведомството министър Ангелкова изтъкна привличането на инвеститори за хотелиерски вериги „6+" звезди.

„През август очакваме 36 инвеститора да посетят страната от Китай и Близкия Изток. Това са все големи хотелски вериги, които са категория „6+". Ние в нашата страна нямаме такива и се надявам, че в момента, в който видят нашата страна, ще преценят, че има възможност за преки инвестиции. За мен е много важно да успеем да привлечем някоя от големите вериги. Това ще повлече крак и ще доведе след себе си и другите", допълни министърът.