Как би изглеждала русалката Ариел в зависимост от това къде живее?
Как би изглеждала русалката Ариел в зависимост от това къде живее? / Guliver/Getty Images

Благодарение на филма на "Дисни" "Малката русалка" всички знаем как изглежда Ариел. Не е ясно къде точно живее тя, но по всяка вероятност това е някъде в Атлантическия океан, при това не толкова далеч от брега. Но как би изглеждала дъщерята на морския цар, ако живееше на друго място?

Отговорът в снимки можете да видите тук

За отговор на този въпрос сайтът Buzzfeed се е обърнал към биолога Джоузеф Шоу, професора от университета на Индиана. В работата си той е бил подпомогнат от своята малка дъщеря Ема /специалист по русалките/.

- Ако Ариел живееше сред кораловите рифове, щеше да е по-малка, но с по-ярки цветове от оригинала.

- Ако Ариел обитаваше откритото море, щеше да е по-тъмна на цвят, за да се предпазва от хищници. Освен това щеше да е по-бърза и по всяка вероятност навсякъде щеше да е придружавана от сестрите си, останалите русалки.

- Арктическата Ариел щеше да е по-бледа /също за да се слива с околната среда/, щеше да се движи по-бавно и щеше да е доста по-пълна с добър предпазен слой от подкожна мазнина.

- Дълбоководната Ариел щеше да има израстъци, които да й помагат да се ориентира по-добре в тъмнината, възможно е също да притежава биолуминисценция. Кожата й щеше да е прозрачна, а в устата си щеше да има страшни, гигантски зъби - храната в най-дълбоките части на световния океан се среща рядко и не бива да бъде изпускана. Дори и вещиците не биха искали да си имат работа с тази Ариел, твърди биологът Джоузеф Шоу.

Източник: БТА