Жена е с опасност за живота след взрив на кариера
Жена е с опасност за живота след взрив на кариера / снимка: Dariknews.bg, архив

Жена е с опасност за живота при взрив на кариера и последвал удар от камък при манастира „Света Петка" край Асеновград, научи Дарик радио. От полицията потвърдиха за инцидента, станал вчера в землището на село Мулдава. Сигналът е получен на телефон 112 към 14:00 ч. 42-годишна жена е била ударена от камък при взривни дейности на кариера.

Пострадалата е със сериозни наранявания в главата. Откарана е в Университетската болница „Свети Георги" в Пловдив. Травмата е на лицето. От силния удар са счупени почти всички лицеви кости, засегани са и двете очи. От лечебното заведение уточниха, че жената е претърпяла 6-часова операция, но състоянието й остава много тежко.

Пациентката е в изкуствена кома и лекарите се борят за живота й в Клиниката по анестезиологогия и активно лечение. Няма данни за сериозни мозъчни увреждания. Има поражения и в областта на гърлото. При стабилизиране на състоянието на жената, предстои дълго и продължително лечение.

Районна прокуратура в Асеновград образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за невземане на необходимите мерки за сигурност при работа с взривни вещество, при което е допуснато причиняване на средна телесна повреда. Оторизирана фирма е извършвала взривяване на земна маса в кариера за добиване на инертни материали в местността "Старите колиби". Разпитани са свидетели, проверява се документацията за добиване на инертни материали и дали са предприети мерки нужните мерки за сигурност.