Уникален гейм фестивал във Враца
Уникален гейм фестивал във Враца / ПМГ Враца

Фестивал на компютърните игри и LAN-парти организират във Враца в събота и неделя (4 и 5 юли) Природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов" и проектът eSports България. Геймъри от Враца, София и цяла Северозападна България ще участват в събитието.

В продължение на два дни спортната зала на врачанската природо-математическа гимназия ще се превърне в дом за феновете на едни от най-популярните компютърни игри в света - Dota 2, League of Legends и Counter-Strike: Global Offensive. Повече от 20 мощни геймърски компютъра със специална периферия, осигурени от спонсорите на събитието, ще бъдат инсталирани в залата, за да дадат възможност на до 8 отбора по всяка от игрите да премерят силите си.

Сблъсъкът на здрави нерви, бързи решения, находчивост и воля за победа ще бъде технологично подкрепен и с убийствено бърз интернет и допълнително електрозахранване. Ще бъде подсигурен и стрийм за събитието, като по този начин то ще се следи на живо от гейм общности в цяла България и в чужбина. Освен за геймърите, участващи в надпреварата за наградите, организаторите са се погрижили и за всички посетители, които ще получат възможността, ако донесат лаптопа си в залата на ПМГ, да не останат просто зрители.

Същинското LAN-парти е за тях. Осигурената високоскоростна интернет връзка ще даде възможност на присъстващите в залата да играят помежду си от собствените си машини. Входът на събитието е свободен, а за още подробности може да посетите https://www.facebook.com/events/1110651668951393/ .

Уникален гейм фестивал във Враца
netinfo