ДП РАО отбеляза Международния ден на река Дунав
ДП РАО отбеляза Международния ден на река Дунав / ДП РАО

Служители на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци" се включиха в инициативата за отбелязване на Международния ден на река Дунав на 29 юни 2015 година. Към идеята бяха приобщени членове на семействата и особено децата.

В духа на тазгодишното мото на кампанията „Бъдете активни!" участниците в инициатива с доброволен труд и много ентусиазъм изградиха малък алпинеум в Ботев парк - на брега на Дунав край Козлодуй, където се намират три от специализираните поделения на Предприятието. Така със собствени ръце беше даден принос към естетизацията на крайдунавския парк в контекста на международното честване на реката, което има за цел да се повишат усилията за опазването и грижата за басейна на Дунав.

ДП РАО отбеляза Международния ден на река Дунав
netinfo

Програмата продължи с кратко плаване на борда на Националния музей параход „Радецки", по време на което участниците бяха запознати с интересна информация, свързана с голямата река, както и с факти за забележителното биоразнообразие на близкия остров Ибиша - една от защитените влажни зони по Рамсарската конвенция в България. На кораба бе учреден и фотоклуб на служителите на ДП РАО, след като в осем поредни години се провежда вътрешен фотоконкурс със засилваща се популярност. Сред основните дейности на новосъздадения клуб се предвиждат фотоекспедиции сред природата.