Обявиха одобрените за социалните жилища в Дупница
Обявиха одобрените за социалните жилища в Дупница / Маргарита Петрова, Дарик

Обявиха списъците с одобрените и неодобрените за настаняване в социалните жилища в Дупница. Подадените заявления са 213, одобрените са 150 семейства, като има списък и с чакащи.

Неодобрените кандидати имат право да обжалват пред кмета на общината в 14 дневен срок, това съобщи председателят на комисията, която разгледа заявленията Иван Бучов.

Настаняването ще започне през месец август съобщи зам. кмета Красимир Георгиев. Наемателите ще трябва да заплащат наем в размер на 1,50 лв/кв.м, както и всички останали разходи и консумативи, като ток и вода, те ще трябва да поддържат жилищата в добро състояние. В по-голямата част от одобрените семейства има по един работещ, а в останалите по двама. Има и такива, които не работят, но те ще бъдат назначени в социалното предприятие, което предстои да бъде създадено. Ангажимента на наетите, около 20 човека, ще бъде да поддържат комплекса.

Ако се установи, че семейство не плаща наем повече от 3 месеца, ще се наложи то да напусне жилището.

Средствата от наема няма да постъпват по сметка на общината обясни Красимир Георгиев, те ще са за поддръжката на новосъздадения жилищен комплекс.