Окръжният съд остави в ареста Кънчо Маймуната
Окръжният съд остави в ареста Кънчо Маймуната / Dariknews.bg, архив

Хасковският окръжен съд отхвърли днес молбата на 48-годишния Кръстьо Кръстев, известен като Кънчо Маймуната, за промяна на мярката му за неотклонение „задържане  под стража” в по-лека. Съдът посочи, че въпросната мярка е законосъобразна, единствената ефективна, че обстоятелствата, при които е била наложена, не са се променили и събраните до момента доказателства по случая са достатъчни за обоснованото предположение за вина.

Преди решението на съда защитата на Кръстев заяви, че в историята с побоя е замесена жена, което изключва подбудителство и че Кръстев е щастливо женен с три деца, има постоянен адрес, работа и няма да се укрие. Прокурорът обаче заяви, че дори и да не се укрие, има опасност обвиняемият да извърши друго престъпление.

36-годишният Борислав Марков беше пребит навръх Великден в местна дискотека и по-късно почина в болницата. Прокуратурата в Хасково привлече като обвиняеми по случая Кръстьо Кръстев - за подбудителство и Емил Митев като физически извършител на побоя. На двамата беше наложена най-тежката мярка за неотклонение ”задържане под стража”.

Днешното решение подлежи на обжалване и протестиране в 3-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.